Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Mallorcán a teniszezők
Az SVSE két fiatal teniszezője, Fizel Laura (balról 2.) és Polgárdy Tamás (j) Mallorcán képviselte a magyar színeket.

Mallorcán a teniszezők

| Munkatársunktól | Sport

Novemberben Mallorcán mutathatta meg tudását az SVSE két fiatal teniszezője, Fizel Laura és ­Polgárdy Tamás.

A két utánpótlás játékosnak nem volt egyszerű kijutnia a spanyol szigetre: év közben nyolc Kinder Trophy versenyt rendeztek Magyarországon, ezek összesített eredményei alapján alakult ki a lányoknál és a fiúknál is a 8 fős mesterverseny mezőnye. Az SVSE két tehetsége, Fizel Laura és Polgárdy Tamás megnyerte a magyarországi döntőt, így novemberben a hazánkénál jóval kellemesebb klímájú spanyol szigetre, Mallorcára utazhattak, a Kinder Trophy 32-es döntőjére.

– Már a hazai versenyeken sem volt egyszerű a jó szereplés, hiszen a sorozat egy-egy állomásán 30–50 teniszező is elindult. Két fiatalunk nagyon szépen teljesített, hiszen a hazai döntőt megnyerték, így a magyar színeket képviselhették Mallorcán – mondta Úr Csaba, az SVSE Tenisz Szakosztályának vezetője.

Fizel Laura a nemzetközi versenyen is kiválóan szerepelt: párosban spanyol partnerével megnyerte a Kinder Trophy-t, egyéniben pedig az elsőfordulós veresége után a vigaszágon játszhatott döntőt.

Polgárdy Tamás kikapott ugyan az első fordulóban, és a vigaszágon sem jutott tovább, ugyanakkor egy különleges versenyt mégis megnyert: megrendezték ugyanis az apa–fiú megmérettetést is, itt 16 páros jött össze, a Polgárdy duó pedig a legjobbnak bizonyult az egész mezőnyben. A két SVSE-s fiatal a hazai versenyeken is jól teljesített: a vidékbajnokságon Fizel Laura csapatban szerzett bajnoki címet, Polgárdy Tamás pedig egyéniben nyolc közé jutott, párosban a dobogó legfelső fokára állhatott.

Kapcsolódó cikkek