Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Magányos terepfutók
– A mi sportágunk még szerencsésebb helyzetben volt, mint a teremsportok, hiszen edzeni folyamatosan tudtunk – nyilatkozta Molnár Tibor, a SMAFC Tájfutó Szakosztályának vezetője fotóillusztrá

Remélik, hogy jövőre teljes lesz a versenyszezon

Magányos terepfutók

| Munkatársunktól | Sport

A táj- és terepfutókat sem kímélte a pandémia. Idén hat regionális versenyből négyet nem tudtak megrendezni, és a koronavírus-járvány miatt a nagyszabású Sopron Trail terepfutó versenyt is le kellett mondaniuk a szervezőknek.

– A mi sportágunk még szerencsésebb helyzetben volt, mint a teremsportok, hiszen edzeni folyamatosan tudtunk: egyéni futásokra az erdőben folyamatosan volt lehetőségünk – mondta Molnár Tibor, a SMAFC Tájfutó Szakosztályának vezetője. – Ugyanakkor a versenyek, a közösségi élmény nagyon hiányzott egész évben. Sok megmérettetés maradt el nálunk, illetve az ország más területein, amikor találkozni tudtunk volna egymással, a többi futóval. Ezek az élmények hiányoznak, de az élet megy tovább, bízunk benne, hogy jövőre már teljes lesz a versenyszezon.

A Mirelit-Zimankó Kupát speciális szabályok mellett tudták lebonyolítani a hétvégén a Muck térségében.

– A lehető legegyszerűbb körülmények között rendeztük meg az évzáró versenyt: a szokásoktól eltérően nem kínáltunk teát és üdítőt, nem tudtunk öltözőt biztosítani, nem volt megnyitó és eredményhirdetés sem: virtuális vállveregetést kaptak a résztvevők és a helyezettek. Két nap helyett csak egynapos volt ­a megmérettetés, a terepfutók tömegrajtja helyett pedig mindenki egyénileg indult.

A Mirelit-Zimankó Kupa keretében a terepfutók egy 6,8 kilométeres pályán teljesíthettek egy, kettő vagy három kört, a tájfutók pedig négy különböző nehézségi fokozatú pálya közül választhattak.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.