Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Listavezető a Sopron
Az SC Sopron játékosai hétvégén is bizonyították, hogy kitűnően sikerült a felkészülésük Fotó: Németh Péter

Listavezető a Sopron

| Páder Vilmos | Sport

Városi csapataink közül az SC Sopron tartja kirobbanó formáját, 3 forduló után százszázalékosan vezeti a megyei I. osztály tabelláját.

Eddigi teljesítményével és 19–2-es gólkülönbséggel bizonyítja az SC Sopron, hogy kiválóan sikerült a felkészülése. A Kapuvár elleni rangadó mérkőzésre sok szurkoló látogatott ki a Káposztás utcába, s örülhetett a csapat látványos játékának, szép góljainak. SC Sopron–Kapuvár: 5–2, a gólokat Honyák (3), Krizsonits és Kocsis Ármin lőtték. Jó volt látni, hallani, ahogy a közönség és a csapat egymásra talált. A Pannonhalma SE elleni bajnoki mérkőzést Magyar Kupa elkötelezettség miatt augusztus 28-án, szerdán 20 órakor játsszák a városi stadionban.  

A SFAC együttese az újonc Vitnyéd otthonában ismét súlyos, 4–0-s vereséget szenvedett. Az Anger réti csatárok három forduló után még nem találták meg góllövő cipőjüket, 0–20-as gólkülönbséggel sereghajtók.

Rábapordányban vendégeskedett az SVSE, ahol listavezetőként magabiztos játékkal 3–1 arányban győzött Mozsolits (2) és Török góljaival. Szombaton 17 órakor az SVSE sporttelepen Mozsolits Jenő tanítványai rangadó mérkőzést játszanak a Hegykő ellen.

A Balfi SE együttese folytatta jó szereplését a megyei III. osztályú bajnokságban. Ezúttal Agyagosszergényben győzött 3–0-ra.

Az NB II-es női bajnokságban is megkezdődtek a küzdelmek. Az SC Sopron megfiatalított együttese hazai pályán hatvan percig egyenrangú ellenfele volt a tavalyi bajnok Mol Vidinek. A mérkőzés hajrájára elfogyott az erejük, így a székesfehérváriak 4–0 arányban győztek.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...