Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Látványos küzdősportgála
A West Hungarian Fight Open küzdősportgála keretében rendezett világbajnoki címmeccsen a soproni Tóth László kiütéses győzelmet szerzett Fotó: Griechisch Tamás

A soproni Tóth László megszerezte az UBO világbajnoki övet

Látványos küzdősportgála

| Rázó László | Sport

Nagyszabású küzdősportgálát rendezett városunkban vasárnap a Növényi Sportakadémia SE Sopron. A nézők különböző küzdősport- és harcművészeti bemutatót is láthattak, a rendezvény csúcspontja pedig Tóth László világbajnoki címmeccse volt. A soproni ökölvívó hazai közönség előtt megszerezte a vb-övet.

West Hungarian Fight Open – ezzel a címmel rendezte meg a Növényi Sportakadémia a küzdősportok gáláját a Novomatic-arénában vasárnap. A kilátogató nézők ízelítőt kaphattak olyan küzdősportokból, mint a grappling, a profi és amatőr MMA, a profi K1 vagy a muay thai.

Az eseményen részt vett dr. Simon István, aki köszönetet mondott a Növényi Sportakadémia SE tagjainak, és méltatta az elnök, Babos Zoltán kiváló munkáját. Az alpolgármester kiemelte, változik, fejlődik a világ és változik, fejlődik a sport is. Új sportágak jelennek meg, mint például a hazánkban és városunkban is egyre népszerűbb és felszálló ágban lévő küzdősportok, amelyek akár olimpiai sportággá is válhatnak. Ez a lehetőség is ösztönzi a sportolókat a minél jobb teljesítményre.

– Célunk egyértelműen az volt, hogy Sopronban is reflektorfénybe helyezzük ezeket a harcművészeti ágakat – mondta el Babos Zoltán, a Növényi Sportakadémia SE Sopron elnöke. – Terveink szerint minden évben egyszer rendezünk egy ilyen nagyszabású gálát. Városunkban világszínvonalon űzik a küzdősportokat. Bízunk benne, hogy sokan kedvet kapnak és edzéseinkbe is bekapcsolódnak.

A West Hungarian Fight küzdősportgála csúcspontját két profi ökölvívó-mérkőzés jelentette. Előbb a szegedi Magyar Kinga ütötte ki ellenfelét, majd világbajnoki címmérkőzésen lépett szorítóba a váltósúlyú Tóth László. A közönség örömére az UBO világszervezet interkontinentális vb-öve városunk bokszolójáé lett a budapesti Rózsás Gyula legyőzésével.

Kapcsolódó cikkek