Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Las Vegas-i bowling

| Munkatársunktól | Sport

Az Egyesült Állomokban mutathatta meg bowlingtudását a soproni ­Pisarski ­Erich. A tehetséges versenyző nem ajándékba kapta a lehetőséget: a Magyar Bowling Szövetség által Pozsonyba kiírt selejtezőversenyt tudta megnyerni.

– A szövetség azért vitte külföldi helyszínre a selejtezőversenyt, hogy senki se dobjon hazai pályán, így mindenki egyenlő esélyekkel indulhatott – mondta Pisarski Erich. – Negyven kiváló magyar bowlingos jött össze Pozsonyban, közülük végeztem az első helyen, így lehetőségem volt arra, hogy a sportág őshazájában, az USA-ban képviseljem a magyar színeket.  

A Soproni Bowling Club játékosa nem akármilyen helyszínen mutathatta meg magát: Las Vegas-ban rendezték meg a világkupát, amelyre minden országból csak egy női és egy férfi versenyző nevezhetett. Három napig tartottak a selejtezőmérkőzések, majd a legjobb 24 bowlingos vívta a döntőt.

– Hatalmas élmény volt maga a verseny, már az óriási, 56 sávos pálya is élményszámba ment – tette hozzá a soproni bowlingozó. – Igyekeztem nem megijedni a lehetőségtől, és úgy érzem, kihoztam magamból a maximumot. Ez azt jelentette, hogy a nyolcvanegy fős mezőnyből végül a 33. helyet szereztem meg, ami a szövetség szerint is jó eredménynek számít.

Pisarski Erich következő nagy célja, hogy az idei évben részt vehessen az Európa-bajnokságon, amelyet Münchenben rendeznek majd meg.

Pisarski Erich a bowlingsport őshazájában,  Las Vegas-ban képviselhette a magyar színeket

Kapcsolódó cikkek