Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Küzdősport-eredmények
A tavalyihoz hasonlóan idén is megrendezik október végén a küzdősportgálát Fotó: Soproni Téma-archívum

Küzdősport-eredmények

| Munkatársunktól | Sport

Igazán eredményes őszt tudhatnak maguk mögött a soproni Növényi sportakadémia versenyzői, a magyar bajnoki címek mellett vb aranyérmet is begyűjtöttek.

A kazahsztáni Asztanában rendezték meg legutóbb az egyik küzdősportfajta, a grappling világbajnokságot. A Növényi sportakadémia versenyzője, Táp Ferenc az erős versenyben aranyérmet szerzett, a magyar bajnok Dénes Ákos pedig a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A soproniak sikeres szereplése annak tükrében is figyelemre méltó, hogy a főként birkózásra, dzsúdóra épülő sportágakban az orosz utódállamok versenyzői még mind a mai napig a világ élvonalába tartoznak. A versenysorozat nem áll meg, Dénes Ákos egy másik küzdősportágban, a ketrecharcban (MMA) a Bahrei­nben megrendezendő junior világbajnokságon is részt vesz. 

Mint azt Babos Zoltántól, a soproni Növényi sportakadémia vezetőjétől megtudtuk, a nemzetközi sikerek mellett a hazai versenyeken is jól helytálltak a sportolók. A városban négy éve honosították meg a grapplinget, jelenleg több mint harminc sportolójuk van.

8–10 versenyzőt mindig tudnak indítani a nagyobb megmérettetéseken, és már komoly sikereik is vannak.

– Hungarian Fight Open néven október huszonnyolcadikán a Novomatic-arénában nemzetközi küzdősportgálát tartunk – tette hozzá Babos Zoltán. – Ekkor a soproni Tóth László világbajnoki ökölvívó címért bokszol majd. A rendezvényen szeretnénk kedvcsinálóként bemutatni a különféle küzdősportokat (MMA, K1, ökölvívás, grappling), s nem mellesleg a rangos versenyen tovább növelni az érmeink számát.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.