Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Küzdelmes mérkőzések
A Soproni Vízilabda Sport Egyesület csapata a harmadik helyet szerezte meg a hétvégi vízilabdatornán. Fotó: Németh Péter

Küzdelmes mérkőzések

| Rázó László | Sport

A Soproni Vízilabda Sport Egyesület edzője szerint elégedettek lehetünk a két olimpiai bronzéremmel, amelyet a magyar női és férfi pólósok szereztek Tokióban. Közben a soproni uszodában is megrendezték az első vízilabdatornát.

Fent Gergő, a Soproni Vízilabda Sport Egyesület edzője úgy véli: az utóbbi években vízilabdában is végbement egy folyamat, amelynek köszönhetően egyre több a komoly kvalitásokkal rendelkező válogatott, így mind a női, mind pedig a férfi szakágban nehéz éremközelbe kerülni egy-egy világversenyen.

– A hölgyeknél azt mondom, hogy szinte arannyal ér fel ez a bronzérem – hangsúlyozta a tréner. – Rióban is négybe került a női válogatott, de végül csak a negyedik helyet sikerült megszereznie. Most viszont nagyon megérdemelték a 3. helyezést, óriási küzdelem volt a bronzmérkőzés.

Fent Gergő azt mondta: egy pici hiányérzete a férfiaknál azért volt. A Horvátország elleni negyeddöntőben olyan fantasztikusan játszott a csapat, hogy sokan már a döntőben látták a válogatottat.

– Nehéz megítélni, milyen lehetett a görögök elleni elődöntő – folytatta a szakember. – Az ellenfelet már ismerhette a magyar válogatott, hiszen a csoportmeccsek során egyszer már kikaptunk Görögországtól. Valamiért ellenük nem ment a magyaroknak, ugyanakkor a vesztes elődöntő után meg tudtuk nyerni a spanyolok elleni bronzcsatát, amely hatalmas eredmény, nem véletlenül ünnepelte ennyire a csapat.

A soproni edző szerint tradicionálisan éremesélyes együttesként tekintünk a vízilabdázókra Magyarországon, és reális is ez az elvárás. A hazai női és férfi bajnokság színvonala is rendkívül erős, a férfiaknál sok külföldi válogatott is Magyarországon szerepel. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy négy–hat favorit csapat van, mellettük pedig egyre több az olyan válogatott, amelyik meglepetést okozhat. Ebben a kiegyenlített mezőnyben abszolút elégedettek lehetünk a két bronzéremmel.

Az első vízilabdatorna az új uszodában: Múlt pénteken és szombaton a Soproni Vízilabda Sport Egyesület szervezésében bonyolították le az első vízipólótornát az új Lőver Uszodában. A Dunántúli Vízilabda Liga égisze alatt megrendezett tornán nyolc csapat vett részt, a mérkőzéseken a 2009-ben született játékosok szállhattak medencébe. A felkészülési torna komoly soproni sikert is hozott, hiszen a Soproni Vízilabda Sport Egyesület csapata a harmadik helyet szerezte meg. A kupát és az érmeket Csiszár Szabolcs alpolgármester adta át a csapatoknak. 

Kapcsolódó cikkek