Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Küzdelmes focimeccsek
Az SC Sopron – Üstökös FC Bácsa mérkőzésen látványos focit, ügyes megoldásokat láthattak a nézők Fotó: Griechisch Tamás

SFAC-vereség, folytatták győzelmi sorozatukat az SC Sopron labdarúgói

Küzdelmes focimeccsek

| Pluzsik Tamás | Sport

Folytatódott a mérkőzések sora a megyei első- és harmadosztályban, illetve az U17-es és U19-es fiatalok, valamint a női labdarúgók is pályára léptek az NB II-ben. A soproniak összességében pozitív mérleggel zárták a hetet.

Eredményes fiatalok:
Folytatták győzelmi sorozatukat az SC Sopron labdarúgói. Az NB II. U17-es bajnokságában az ötödik fordulóban Gosztola József tanítványai vezetik a tabellát. A jó já­ték­erőből álló csapatnak komoly esélye van, hogy feljusson a bajnokságba. Hétvégén Ajkán 4–0 arányban győztek a fiatalok.
Hasonlóan jól szerepel az U19-es korosztály is. Katona Sándor és Kovács Ferenc edzőpáros együttese is az élmezőnyben foglal helyet, Ajkán 2–2-es döntetlent értek el.
Megyei I. osztály:
SC Sopron – Üstökös FC Bácsa: 6–3, (félidő 2–1)
Látványos focit, ügyes megoldásokat láthattak a nézők az osztály színvonalát meghaladó mérkőzésen. Tóth Olivér, a tehetséges hazai kapus NB-s szintű, parádés védéseket mutatott be. Galambos, Honyák és Kovács Ármin ördöngős cseleinek és látványos góljainak tapsolhatott a közel négyszáz néző, a hazai csapat magabiztos játékkal győzte le a vendégegyüttest. A találkozó végén Ágoston Zsolt a győzelem ellenére sem volt teljesen elégedett: – 5–1-es vezetésnél mi befejeztük a mérkőzést. A jó játékosokból álló Bácsa vérszemet kapott, ezért nehézre sikeredett a meccs vége.
SFAC – Lébény: 0–3 (félidő 0–0)
A SFAC fiatal labdarúgói jól állják a sarat, játékukban fokozatos javulás látható. A hetedik fordulóban lejátszott mérkőzésen már hetven percig egyenlő partnerei voltak a lébényi együttesnek. A végén a rutin döntött és győzelemmel távoztak a vendégek.
Megyei III. osztály:
A Nagylózs–SVSE bajnoki mérkőzés a hazaiak kérésére elmaradt, a találkozót egy későbbi időpontban pótolják. A meccs helyett kemény edzéssel készültek Mozsolics Jenő tanítványai a Fertőrákos ellen. – A pillanatnyi megtorpanás már a múlté, játékosaim megértették, hogy nem elég csak kifutni a pályára, ott küzdeni is kell a sikerért – nyilatkozta a szakvezető.
NB II. női bajnokság:
SC Sopron – Pelc–Nyárád Pápa: 1–0, félidő (1–0)
A negyedik fordulóban is tartotta győzelmi sorozatát az SC Sopron NB II-es női csapata. A soproni lányok nagy küzdelemben, némi szerencsével győztek a tabella negyedik helyén álló Pápa ellen. Horváth Gábor együttese holtversenyben a tabella második helyén áll a ZTE-vel.

Kapcsolódó cikkek