Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Küzdelem, csapategység
Az osztály egyik legjobb csapata ellen sikerült 1–1-es döntetlent kiharcolnia az SC Sopronnak. Fotó: Németh Péter

SC Sopron: Bravúros pontmentés a meccs hajrájában

Küzdelem, csapategység

| Molnár Zoltán | Sport

Hat hónap után újra nézők előtt léphetett pályára az SC Sopron NB III-as labdarúgócsapata. Weitner Ádám tanítványai hazai közönség előtt értek el 1–1-es döntetlent a 2. helyezett Mosonmagyaróvár ellen.

Hidegzuhannyal kezdődött a mérkőzés a soproniak számára. A vendég Mosonmagyaróvár a 2. percben végzett el egy szögletet, melyet a berobbanó Debreceni András fejelt a kapuba. Az első játékrész folytatásában mind a két oldalon akadtak kisebb helyzetek, azonban ezek mind elkerülték a kapukat, illetve Rátkai Zsolt két nagyobb védést is bemutatott. Így a félidő 1–0-s vendég vezetéssel zárult.

A második félidő kezdete kísértetiesen hasonlított a mérkőzés elejére. A Mosonmagyaróvár az első támadásból egy veszélyes szabadrúgáshoz jutott, a labda azonban a kapufán csattant. A későbbiekben felpörögtek a hazaiak, a küzdésnek meg is lett az eredménye. A találkozó hajrájában a csereként beállt Gere Richárd egy szép cselt követően harcolt ki büntetőt, melyet Keresztes Krisztián értékesített. Ezzel pedig 1–1 ponttal térhettek haza a csapatok.

– A jó csapategység miatt tudtuk döntetlenre hozni a mérkőzést az osztály egyik legjobb csapata ellen – értékelt Weitner Ádám.

A bajnokság hajrájában újabb két mérkőzés vár a héten a soproni együttesre. Május 12-én, szerdán 17.30-kor a 12. helyen álló MOL Fehérvár FC II. csapatánál vendégszerepel, majd május 16-án, vasárnap 16 órakor a 4. helyezett FC Nagykanizsa gárdáját fogadja a soproni városi stadionban.

Az SC Sopron négy fordulóval a szezon vége előtt a nyolcadik helyet foglalja el a tabellán. 

További soproni eredmények

Női NB II. nyugati csoport 25. forduló: SC Sopron – Szent­lőrinc SE: 0–2

Megyei I. bajnokság 27. forduló: Kapuvári SE – SFAC 1900 SE: 4–1

Megyei II. bajnokság 22. forduló: Nagycenk–SVSE: 3–4

Új pályák épülnek: Művüfes, sátortetővel és villanyvilágítással ellátott labdarúgópálya épül az SC Sopron Ágfalvi úti sportközpontjában. A kivitelezés már elkezdődött. A beruházás 138 millió forintos költségét teljes egészében tao-forrásból fedezik. Az elmúlt héten tartott bejáráson, amelyen részt vett Csiszár Szabolcs alpolgármester és ­Stöckert Tamás, a körzet önkormányzati képviselője is, elhangzott: a sporttelep Bánfalvi úti oldalán egy élőfüves gyakorlópályát is kialakítanak.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek