Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Küzdelem a kiesés ellen

| Munkatársunktól | Sport

A kiesés megakadályozásáért folytatott rájátszás, a playout elkerülése a célja az SKC-nak. Sabáli Balázs vezetőedző szerint több biztató meccse is volt idén a csapatnak, amelyben több van, mint amit a jelenlegi pozíció mutat.

Négy győzelmével jelenleg a 14 csapatos NB I. 13. helyén tanyázik az SKC. Sabáli Balázs vezetőedző szerint minden lehetőséget meg kell ragadni az alapszakasz hátralévő hat mérkőzésén. Emellett muszáj lesz eredményesen szerepelni az azt követő bajnoki középszakaszban is, amely során szintén hat meccs vár a soproni kosarasokra.


– Célunk nem lehet más, minthogy elkerüljük a playoutot, azaz a kiesési rájátszást  – mondta Sabáli Balázs. – Amikor átvettem a csapatot, komoly hendikeppel indultunk, hiszen hiányoztak a győzelmek, és Dénes Gábor, Tóth Gergely, valamint Zagorac sérülése is nehezítette a dolgunkat. Jót tett a csapatnak Henderson érkezése, úgy érzem, most egy irányba húznak a fiúk. A munkával, hozzáállással nincs gond, persze mindenkinek lehet gyengébb napja, de ezt a helyzetet is tudni kell kezelni a profi játékosoknak.


A szakember a következő fordulókban azt a játékot várja a csapattól, amellyel legyőzték a Körmendet, és szorossá tették a Szolnok, illetve a Falco elleni mérkőzéseket.


Az SKC legközelebb március 7-én lép pályára, ekkor az Atomerőmű SE csapatát fogadja a Sabáli legénység.

Kapcsolódó cikkek