Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Kupagyőztes Tigrisek
A Soproni Tigrisek kerekesszékes kosárlabdacsapata sorozatban negyedik alkalommal szerezte meg az elsőséget a Magyar Kupában.

Kupagyőztes Tigrisek

| Munkatársunktól | Sport

Megvédte címét a Soproni Tigrisek SE kerekesszékes kosárlabdacsapata, miután a nyíregyházi kupadöntőben megszerezte az első helyet.

Nyíregyházán három csapat mérkőzött meg egymással, körmérkőzéses formában. A Soproni Tigrisek elsőként a PTE PEAC csapatával játszott. Magyar András együttese magabiztosan győzött a pécsiek ellen. A végeredmény: Soproni Tigrisek – PTE

PEAC: 68–29.

A soproni együttes második találkozóján a Diósgyőr ellen játszott. A Tigrisek ezen a meccsen is címvédőhöz méltóan kosarazott, végül csaknem harminc ponttal győzött. A végeredmény: Soproni Tigrisek – DVTK: 57–28.

Ezzel eldőlt, hogy a Soproni Tigrisek sorozatban negyedik alkalommal hódítja el a Magyar Kupát, az ezüstéremért nagy csata zajlott, végül a pécsi együttes állhatott a dobogó második fokára.

– Nem véletlenül került a Magyar Kupa döntője Nyíregyházára: demonstratív jellege is volt a mérkőzéseknek, nagyon bízik benne a szövetség, hogy jövőre már a nyírségi városban is lesz kerekesszékes kosárlabdacsapat – mondta Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek SE elnöke. – Nagy bravúr a kupagyőzelem, Magyar András munkáját dicséri, hogy sorozatban negyedszer lettünk elsők. Pedig nem volt egyszerű a dolgunk: egy kosárlabdázónk elhunyt Covid betegség következtében, ketten pedig felhagytak az aktív játékkal. Így kényszerből erősítettük meg a csapatot két délvidéki játékossal – úgy tűnik, jól összeállt a keret és az együttesünk játéka.

Kapcsolódó cikkek

Eredményes Tigrisek

Eredményes Tigrisek

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

A selejtezők sikeres megvívása után az idei évben a kiemelt bajnokságban szerepelnek a Soproni Tigrisek U16-os kosárlabdázói. Több kiváló teljesítmény is van az együttesben, amely a nyolccsapatos „B” csoport 5. helyén áll.

„Csapatként dolgozunk”

„Csapatként dolgozunk”

2021. 12. 01. | Munkatársunktól

Mint arról lapunk is beszámolt, ismét Kostas Flevarakis vezeti a Sopron KC férfi kosárlabdacsapatának edzéseit. A görög szakembert arról kérdeztük, hogy milyen érzésekkel tért vissza városunkba, illetve mit tart jelenleg a legfontosabb tennivalónak.