Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Különleges szabályok
A Shotokan Tigrisek kinti edzései az Anger réten vannak, de ettől a héttől már teremben is készülnek az őszi versenyekre

Teremben és pályán is edzenek a Shotokan Tigrisek

Különleges szabályok

| Munkatársunktól | Sport

A héten már teremben is edzenek a Shotokan Tigrisek. Májustól ismét megkezdték a csoportos foglalkozásokat, eddig azonban csak szabadtéren gyakoroltak.

Gáncs Krisztián, a Shotokan Tigrisek SE elnöke elmondta: a karantén alatt voltak ugyan online edzések, de ezekbe a foglalkozásokba nem mindenki tudott bekapcsolódni, az edzések intenzitása pedig értelemszerűen elmaradt attól, mint amikor személyesen vannak ott a versenyzők.

– Sajnos látni, hogy ez a két hónap nem múlt el nyomtalanul, meglátszik a fiatalokon a kihagyás – mondta Gáncs Krisztián. – Sok kezdő karatésunk is volt, velük szinte újra meg kell ismertetni a sport alapjait. De majdnem mindenkinél látszik, hogy az ütés- és rúgástechnikát ismét fel kell építeni, csiszolgatni a mozdulatokat.

A soproni egyesület a Magyar Karate Szövetség ajánlásait veszi figyelembe a teremben tartott edzéseken. Ebben hangsúlyosan szerepel a fertőtlenítés, valamint az, hogy csak egészséges gyerek vegyen részt a foglalkozáson. Szintén fontos ajánlás, hogy az eddigiektől eltérően a legkisebb korosztály edzésein sem lehetnek jelen a szülők a teremben.

– Ez számunkra is egy új helyzet, például ki kell találnunk, hogy a küzdelmet úgy szimuláljuk, hogy minél kevesebb érintkezés legyen a küzdő felek között – folytatta az egyesületi elnök. – A formagyakorlatok esetében könnyebb dolgunk van, a mozdulatsorokat távolságtartás mellett is lehet gyakorolni. Sőt, két versenyzőnk egy online formagyakorlat versenybe is benevezett, egyikük kiesett, de Gáncs Nóra nyolc forduló után a harmadik helyen várja a folytatást. Az online versenyhez videóra kell venni az adott gyakorlatot, majd elküldeni, amit szintén nem egyszerű megvalósítani.

Gáncs Krisztián hozzátette: júniusban már szerveznek edzőtábort, de úgy készülnek, hogy versenyek csak ősszel lesznek, ekkor pótolhatják például az elmaradt országos bajnokságot is.

Kapcsolódó cikkek

Bajnoki elődöntőben

Bajnoki elődöntőben

2024. 04. 03. | Munkatársunktól

Folytatja remek szereplését a Sopron Basket női kosárlabdacsapata: Gáspár Dávid tanítványai a Magyar Kupa megszerzése után bejutottak a bajnoki negyed...