Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Különleges szabályok
A Shotokan Tigrisek kinti edzései az Anger réten vannak, de ettől a héttől már teremben is készülnek az őszi versenyekre

Teremben és pályán is edzenek a Shotokan Tigrisek

Különleges szabályok

| Munkatársunktól | Sport

A héten már teremben is edzenek a Shotokan Tigrisek. Májustól ismét megkezdték a csoportos foglalkozásokat, eddig azonban csak szabadtéren gyakoroltak.

Gáncs Krisztián, a Shotokan Tigrisek SE elnöke elmondta: a karantén alatt voltak ugyan online edzések, de ezekbe a foglalkozásokba nem mindenki tudott bekapcsolódni, az edzések intenzitása pedig értelemszerűen elmaradt attól, mint amikor személyesen vannak ott a versenyzők.

– Sajnos látni, hogy ez a két hónap nem múlt el nyomtalanul, meglátszik a fiatalokon a kihagyás – mondta Gáncs Krisztián. – Sok kezdő karatésunk is volt, velük szinte újra meg kell ismertetni a sport alapjait. De majdnem mindenkinél látszik, hogy az ütés- és rúgástechnikát ismét fel kell építeni, csiszolgatni a mozdulatokat.

A soproni egyesület a Magyar Karate Szövetség ajánlásait veszi figyelembe a teremben tartott edzéseken. Ebben hangsúlyosan szerepel a fertőtlenítés, valamint az, hogy csak egészséges gyerek vegyen részt a foglalkozáson. Szintén fontos ajánlás, hogy az eddigiektől eltérően a legkisebb korosztály edzésein sem lehetnek jelen a szülők a teremben.

– Ez számunkra is egy új helyzet, például ki kell találnunk, hogy a küzdelmet úgy szimuláljuk, hogy minél kevesebb érintkezés legyen a küzdő felek között – folytatta az egyesületi elnök. – A formagyakorlatok esetében könnyebb dolgunk van, a mozdulatsorokat távolságtartás mellett is lehet gyakorolni. Sőt, két versenyzőnk egy online formagyakorlat versenybe is benevezett, egyikük kiesett, de Gáncs Nóra nyolc forduló után a harmadik helyen várja a folytatást. Az online versenyhez videóra kell venni az adott gyakorlatot, majd elküldeni, amit szintén nem egyszerű megvalósítani.

Gáncs Krisztián hozzátette: júniusban már szerveznek edzőtábort, de úgy készülnek, hogy versenyek csak ősszel lesznek, ekkor pótolhatják például az elmaradt országos bajnokságot is.

Kapcsolódó cikkek

Bronzérmes felnőtt Tigrisek

Bronzérmes felnőtt Tigrisek

2021. 06. 16. | Munkatársunktól

A Soproni Tigrisek SE felnőttcsapata bronzérmet szerzett a férfi kosárlabda NB II. nyugati csoportjában, miután a bronzcsata harmadik mérkőzésén legyőzte az Oroszlány (OSE Lions II.) együttesét, így 2–1-es összesítéssel léphetett a dobogó harmadik fokára.