Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kulcsfontosságú  a jó védekezés
A Sopron Basket új vezetőedzője, Gáspár Dávid Zalaegerszegről érkezik Sopronba Fotó: zaol.hu

Kulcsfontosságú a jó védekezés

| Rázó László | Sport

A 2019/20-as szezontól Gáspár Dávid irányítja a Sopron Basket szakmai munkáját. A vezetőedző elmondta: az általa támogatott játékfilozófiában alap a kemény védekezés és a kreatív támadójáték.

– Nem egy hirtelen jött döntés eredménye, hogy Sopronban folytatom a pályafutásomat. Többkörös egyeztetésen vagyunk túl a Sopron Basket vezetőivel, és Zalaegerszegen is már korábban megegyeztünk a távozásomról – mondta el érdeklődésünkre a Sopron Basket új vezetőedzője. – A családdal is átbeszéltük, hogy költözni fogunk, tehát alaposan megfontolt változtatásról van szó. 

Mivel Gáspár Dávid az U20-as válogatott szövetségi edzője is, várhatóan augusztus közepétől kezdi meg a munkát Sopronban. Elmondása szerint jelenleg a soproni játékosok egyéni képességeit elemzi, a kerethez tartozó kosárlabdázók stílusát tanulmányozza, erősségeiket, gyengeségeiket méri fel. A szakember nagyon pontosan nyomon követte a csapat Euroliga felkészülését és szereplését, ez ugyanis újdonság lesz a fiatal tréner számára.

– A játékfilozófiámban az alap a kemény és hatékony védekezés – tette hozzá a szakember. – Minden játékosnak pontosan tudnia kell, mit kell tennie az adott szituációban annak érdekében, hogy kivédekezzük az ellenfél minél több támadását. Emellett bizonyos keretek között szeretek szabadságot adni a játékosoknak, szeretem, ha a csapatom kreatív, fineszes megoldásokkal tarkított támadójátékot mutat be. Bízom abban, hogy ez a játékfilozófia Zalaegerszeg után Sopronban is eredményes lesz.

Kapcsolódó cikkek