Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kudarc után siker
A magyar játékosok ünneplik Portugália feletti győzelmüket a kézilabda Európa-bajnokságon. Fotó: MTI – Kovács Tamás

Vasárnap felszabadultabban játszottak

Kudarc után siker

| Sport

A magyar férfi kézilabda-válogatott 31–30-ra legyőzte Portugáliát a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában vasárnap a budapesti MVM Dome-ban.

A magyarok múlt csütörtökön 31–28-ra kikaptak Hollandiától, kedden 18 órától (lapzártánk után) pedig Izland ellen zárták a B csoport küzdelmeit. A középdöntőbe az első két helyezett jut.

– Sok problémával küzdöttek a portugálok és mi is, ehhez képest nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk – értékelt a vasárnapi mérkőzés után Gulyás István szövetségi kapitány. – Nagyon örülök, hogy csapatunk sokkal nyugodtabban és felszabadultabban játszott, mint csütörtökön, de remélem, még elég sok tartalék van bennünk. Hozzátette, számukra az jelenti a legnagyobb boldogságot, hogy nagy örömöt tudtak okozni a szurkolóiknak.

A magyar válogatott az előző Európa-bajnokságon kilencedik, a tavalyi világbajnokságon ötödik, az Eurokupában aranyérmes lett, ezúttal pedig a legjobb nyolc közé kerülés a célja.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Bajnoki elődöntőben

Bajnoki elődöntőben

2024. 04. 03. | Munkatársunktól

Folytatja remek szereplését a Sopron Basket női kosárlabdacsapata: Gáspár Dávid tanítványai a Magyar Kupa megszerzése után bejutottak a bajnoki negyed...