Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Krasznai kupa helyett emlékmeccsek
A Krasznai emlékmérkőzésen 66–46-ra győzött a Sopron Basket Fotó: Németh Péter

A Sopron Basket magabiztosan győzött, az SKC 3 ponttal kikapott a találkozón

Krasznai kupa helyett emlékmeccsek

| Rázó László | Sport

Városunkban tartotta a Krasznai emlékserleget a Sopron Basket női kosárlabdacsapata, miután magabiztosan legyőzte a Győrt. Az SKC-nak nem sikerült a bravúr a Falco ellen.

Már megszokhattuk, hogy a koronavírus jelentősen átformálja a sporteseményeket. 2020 tavaszán szinte az egész sportélet leállt, ősszel, a második hullám idején pedig el-elmaradnak egyes mérkőzések. Így volt ez a városunk által rendezett Krasznai Kupa esetében is: a férfiaknál tornának indult, de emlékmérkőzés lett belőle. Ahogy a hölgyek is egy meccset játszottak a Győr ellen.

A női rangadónak külön pikantériát adott, hogy idén már a Rába-partiaknál szerepel két ex soproni játékos, Weninger Virág és Dubei Debóra. A soproniaknál pedig ezen a találkozón debütált az egyik új szerzemény, Megan Walker. Az amerikai játékosnak nem okozott gondot, hogy hosszú utazás után másfél napja volt az átállásra, hiszen 13 pontot és 2 hármast szerzett első soproni fellépésén.

A nagy tempóban játszó hazaiak hamar előnybe kerültek, a győriek nem jeleskedtek a pontszerzésben, végül összesen mindössze 46 egységig jutottak. „Jeca” Brooks viszont nagyon elkapta a fonalat az emlékmeccsen, 26 ponttal, közte három hármassal volt a mezőny legeredményesebb játékosa. A végeredmény: Sopron Basket – UNI Győr Mély-Út: 66–46.

Gáspár Dávid vezetőedző elmondta: a koronavírus nem könnyíti meg egyik csapat felkészülését sem, viszonylag kevés edzőmeccset is játszhattak, de úgy érzi, kihozták a maximumot a jelenlegi helyzetből.

– Sokat dolgoztunk a lányokkal, tudtunk három a három, illetve négy a négy ellen is gyakorolni, ugyanakkor továbbra sem teljes a keretünk – hangsúlyozta Gáspár Dávid. – Walker már bemutatkozott, Williams is megérkezett, Briann January viszont még a WNBA elődöntőjében érdekelt. A következő időszak arról fog szólni, hogy a három játékost beillesszük a csapatba, ráadásul olyan kosarasokról van szó, akiknek meghatározó szerepet szánunk a szezonban. Néhány hetet biztos igénybe vesz majd, amíg a védekezésben és támadásban is meglesz a kellő összeszokottság a régi és új csapattársak között, ez most a legfontosabb feladatunk.

Komoly szabályok a férfi mérkőzésen

A Sopron KC múlt hét pénteken és szombaton lépett volna pályára, azonban a hét elején kiderült, hogy az egyik játékos koronavírusos lehet. A csapatot tesztelték, a fiatal kosarasról beigazolódott a gyanú, a többiek tesztje negatív lett. Ezek után a klub lemondta a pénteki találkozót, és az a döntés született, hogy a hagyományos torna helyett – a hölgyekhez hasonlóan – emlékmérkőzést rendeznek Krasznai Ferenc tiszteletére.

Múlt szombaton így SKC – Falco KC Szombathely mérkőzést láthattak a szurkolók – mintegy négyszáz ember látogatott ki a találkozóra, amelyet komoly higiéniás–biztonsági intézkedések mellett rendeztek meg.

Az SKC tartalékosan lépett pályára, de a közönség láthatta a visszatérő Milos Boriszovot és az új centert, Tyler Widemant is. A meccset jól kezdte az SKC, a második negyedben már 13 ponttal is vezettek a hazaiak. Azonban a tartalékos, mindössze három cserével játszó soproni csapat a végére elfáradt a kiváló erőkből álló szombathelyiek ellen, az utolsó játékrészben fordított és nyert a Falco. A mérkőzés legjobbja címet a 18 ponttal és 16 (!) lepattanóval záró soproni középjátékos, Tyler Wideman érdemelte ki. SKC – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: 74–77 

Megnyitó:

A női emlékmérkőzés előtt tartották az idei Krasznai Kupa hivatalos megnyitóját, amelyen részt vett Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere is.

Kapcsolódó cikkek