Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Krasznai-kupa

| Munkatársunktól | Sport

Idén is megemlékeztek az egykori kiváló sportember és fantasztikus testnevelő, edző, Krasznai Ferenc munkásságáról. A női kosarasok emlékmeccset, a férfiak tornát játszottak.

A Novomatic-arénában a Győr–Moson–Sopron Megyei Kosárlabda Szövetség szervezésében múlt szerdán Krasznai-emlékmeccset játszottak a hölgyek. A Sopron Basket még nem teljes kerettel vette fel a harcot a cseh USK Prága ellen, ez pedig érződött is a meccs elején: az első negyedben mindössze 7 pontot szereztek Fegyvernekyék, és bár később sikerült egyenlíteni, az emlékmeccset végül a Nalakia Hejkova vezette prágaiak nyerték. A végeredmény: Sopron Basket – ZVVZ USK Prága: 60–63. A felek két nappal később ismét megmérkőztek Sopronban, ezen a meccsen sikerült visszavágni a cseh együttesnek. 

A férfiak idén is emléktornával tisztelegtek a jeles soproni sportember előtt. A négycsapatos torna első napján a Sopron KC csupán három idegenlégióssal, ezzel együtt biztató játékkal legyőzte az Alba Fehérvár csapatát. A mérkőzésen kiemelkedően dobott az egyik új ember, Rivers, aki 26 pontot és három triplát szerzett a találkozón. A végeredmény: SKC – Alba Fehérvár: 86–77.

A Krasznai-kupa döntőjében a révkomáromi együttest legyőző Zalaegerszeg volt az SKC ellenfele. A ZTE kész csapattal, öt légióssal játszott a fináléban, ez pedig komoly előnyt jelentett a zalaiaknak. Rivers ismét 20 pont fölé jutott, a center Carter is szorgalmasan gyűjtötte a pontokat, Takács Norbert pedig csapatkapitányhoz méltóan vette ki a részét a mérkőzésből, ezzel együtt a ZTE biztosan nyerte a finálét. A végeredmény: SKC – ZTE: 76–85.

Az SKC így ezüstérmet szerzett az idei Krasznai-kupán, a torna legjobb játékosa Demetre Rivers (SKC) lett, a legjobb soproni kosaras címet pedig Takács Norbert kapta.

Kapcsolódó cikkek