Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Közösen építik a jövőt
A Kaposvár ellen 1–1-es döntetlen játszott az SC Sopron. Fotók: Németh Péter

SC Sopron: Jelenleg a 16. helyen áll a csapat a tabellán

Közösen építik a jövőt

| Molnár Zoltán | Sport

Majdnem egy hónap eltelt már az NB III-as labdarúgó-bajnokság tavaszi rajtja óta. Az SC Sopron négy mérkőzést játszott ez idő alatt, melyeken 4 pontot gyűjtött.

A téli átigazolási időszakban több változás is történt a soproni együttes keretében. A csapat két új fiatal játékosát: Dani Zoltánt és Kovács Ottót kérdeztük az eddig itt töltött két hónapjukról és a jövőbeli céljaikról. Dani Zoltán a Dorogi FC-t hagyta ott az SC Sopron kedvéért, míg Kovács Ottó a városi SFAC 1900 csapatától érkezett vissza nevelőegyesületéhez.

– Elsősorban a fejlődésem szempontjából választottam az SC Sopront. A csapatban nagyon jól fogadtak a játékosok és edzők egyaránt, így könnyen be tudtam illeszkedni – kezdte Dani Zoltán.


– Én 14 éves koromig itt nevelkedtem, és sok emlék köt a klubhoz, ezért jó szívvel fogadtam el a megkeresést – vette át a szót Kovács Ottó. – Mivel ez egy magasabb osztály, itt nyilván sokkal gyorsabb az iram, és nagy taktikai fegyelem kell 90 percen keresztül. Meccsről meccsre egyre jobb formában érzem magam.

Mindezt bizonyítja, hogy eddig mindegyik bajnoki mérkőzésen kezdőként szavazott bizalmat számukra Bücs Zsolt vezetőedző. – Úgy gondolom, fizikálisan és mentálisan is jó állapotban vagyok, remélem, ezt a bizalmat továbbra is jó játékkal, gólokkal és gólpasszokkal fogom tudni meghálálni – folytatta Dani. – Ez egy nagyon fiatal csapat, viszont mindannyian arra törekszünk, hogy minél több mérkőzésen begyűjtsük a 3 pontot, ami persze nem lesz egyszerű, mert nagyon sok olyan együttes van, melyet rutinosabb játékosok alkotnak.


– Úgy érzem, az elmúlt két mérkőzésen szerzett 4 pont és a mutatott játék nagy löketet adhat a csapatnak, és sok játékos önbizalmának is jót tehet. A legfontosabb célunk egyértelműen a bennmaradás, hiszen helye van a csapatnak az NB III-ban – zárta Kovács Ottó.

Ezen a hétvégén a 2. helyezett BVSC-Zuglóhoz utazik az együttes. Az őszi mérkőzésen 1–0-s BVSC-győzelem született Sopronban. Az összecsapás március 13-án, vasárnap 14 órakor kezdődik. Az SC Sopron jelenleg a 16. helyen áll a tabellán.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Eb-címig menetelne

Eb-címig menetelne

2023. 01. 18. | Munkatársunktól

Még csak 16 esztendős, de máris négyszeres junior bajnok fallabdában Sáli Barnabás. A fiatalember ráadásul rendkívül eltökélt: szeretne két–három éven...

Vb-középdöntőben

Vb-középdöntőben

2023. 01. 18.

A göteborgi középdöntőben az Európa-bajnok Svédországgal, valamint Brazíliával és a Zöld-foki Köztársasággal találkozik a magyar férfi kézilabda-válog...