Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Középmezőnyben  a Soproni Sörgurítók
A Soproni Sörgurítók idén megfiatalított tekecsapattal ­versenyez. Fotó: Németh Péter

Középmezőnyben a Soproni Sörgurítók

| Munkatársunktól | Sport

Az ötödik–hatodik pozícióban szerepel a Soproni Sörgurítók SE tekecsapata az NB I. nyugati csoportjában.

Weinacht János szakosztályvezető–edző szerint a középmezőny azért kiváló eredmény, mert a csapatban rendszeresen lehetőséget kapnak utánpótláskorú játékosok is.

– Év elején át kellett szerveznünk az együttest, több olyan, rutinos játékosunk is volt, aki az ausztriai munkája miatt nem tudta vállalni a játékot – tudatta Weinacht János. – Így kerültek középpontba a fiataljaink, a tízes keretünkből jelenleg hárman – Varga Imre, Biacsi Bence és Biacsi Levente – is utánpótláskorúak. Szépen hozzák a tőlük elvárható szintet, legtöbbször csereként, de sokszor kezdőjátékosként szerepelnek a felnőttmérkőzéseken.

Az edző–szakosztályvezető elmondása szerint elégedett lesz, ha a hátralévő fordulókban is az eddigiek szerint alakulnak a mérkőzések, és tudják tartani az 5–6. pozíciót.

– Az idei év szép meglepetése, hogy a Sörgurítók ifjúsági csapata kiválóan szerepel, tizenöt forduló után vezeti a tabellát – tette hozzá Weinacht János. – Pedig előfordul, hogy az említett játékosok a felnőtt és az ifjúsági találkozón is szerepelnek egy-egy fordulóban. Fontos visszajelzés ez számunkra, hiszen azt mutatja, hogy az utánpótlás-nevelés rendben van az egyesületünknél.

Kapcsolódó cikkek

Sopron Basket: fontos győzelem

2021. 05. 05. | Munkatársunktól

A bajnoki döntő harmadik, soproni mérkőzésén rendkívül magabiztos győzelmet szerzett a Sopron Basket. Erre azért is szükség volt, mert a második, szekszárdi összecsapáson, ha csak három ponttal is, de győzni tudott a tolnai együttes.