Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kosár: senioriták  és seniorok a pályán
Izgalmas meccseket hozott a városunkban rendezett kosárlabdatorna. Fotó: Németh Péter

Kosár: senioriták és seniorok a pályán

| Sport

Nagy sikerrel rendezték meg városunkban a IV. Soproni Senior és Seniorita Kosárlabdatornát múlt hétvégén.

A Gárdonyi és a Vasvilla tornatermében mind a hölgyek, mind a férfiak két kategóriában szálltak versenybe. A nőknél 30+ és 45+, míg az urak esetében 35+ és 50+ korosztályokra osztották a mezőnyt. A tornán hét női és ugyancsak hét férficsapat vett részt, a soproni együttesek mellett Budapestről, Székesfehérvárról és Egerből is érkeztek kosárlabdázók.

– Országos szinten különböző helyszíneken három–négy hetente vannak ilyen sportrendezvények, Sopronban kétévente rendezünk senior és seniorita kosárlabdatornát – mondta Szabó Bálint sportfelügyeleti csoportvezető. – A székesfehérvári helyszínnel váltjuk egymást, egyik év májusában a Fejér vármegyei városban, másik évben pedig Sopronban van a torna. A játék teljes pályán, öt az öt ellen zajlik, a játékidő azonban rövidebb: kétszer tizenöt vagy kétszer tizenkét perc.

Soproni kezdeményezésre külön rangja is van a városunkban rendezett sporteseménynek: a 45+-os hölgyeknél „Bakk Judit emlékversenynek”, míg az 50+-os férfiaknál „Dr. Bakk László emlékversenynek” hívják a kosárlabdatornát.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek