Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Körzeti futsal diákolimpia

Körzeti futsal diákolimpia

| Munkatársunktól | Sport

Öt közép- és két általános iskola csapatának részvételével rendezték meg a futsal diákolimpia körzeti döntőjét Sopronban.

A Handler, a Fáy, a Vasvilla, a Roth és a Szent Orsolya Gimnázium diákjai körmérkőzést játszottak a helyezésekért, míg a 7–8. osztályos együttesek egy meccsen döntöttek a továbbjutásról. A futsal szabályrendszere alapján két fontos tényezőben is eltér a kispályás labdarúgástól: egyik a játékszer, hiszen a futsalban 4-es méretű labdát használnak. A másik pedig a pályán lévő játékosok száma: a kispályás fociban öt mezőnyjátékos lehet egyszerre a játéktéren, futsalban viszont 4 mezőnyjátékosból és egy kapusból áll a csapat.


– A Győr–Moson–Sopron Megyei Diáksport Egyesület területi szervezetei bonyolítják le a diákolimpia küzdelmeit a futsalban is – mondta Szabó Bálint sportfelügyeleti csoportvezető. – A Soproni Diáksport Bizottság felhívására öt középiskola és két általános iskola jelentkezett. A körzeti döntőből a megyei fináléba lehetett jutni: a középiskolások mezőnyében az első helyezett a megyei döntőbe, a 2. és 3. pedig az elődöntőbe került, az általános iskolásoknál egy meccsen dőlt el a továbbjutás sorsa. A diákolimpia küzdelmeiben részt vehetnek az igazolt labdarúgók is, így kimondottan színvonalas találkozókat láthattunk Sopronban.

A futsal diákolimpia soproni körzeti döntőjének mérkőzésein az általános iskolai korosztályban a Hunyadi együttese nyert és jutott tovább. A középiskolások minibajnokságát a Fáy együttese nyerte, megelőzve a Vasvilla és a Roth-technikum csapatát.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.