Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kiváló szezont zártak a vitorlások
Domonkos Szilárd, a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség elnöke szerint egyre komolyabb a presztízse a Fertő tónak a hazai vitorláséletben

Kiváló szezont zártak a vitorlások

| Munkatársunktól | Sport

Sikeres futamok, sűrű verseny­­naptár és a helyi vitorlázók sikerei – így jellemezhető az idei Fertő tavi vitorlásszezon.

 A Fertő Tavi Vitorlás Szövetség elnöke, Domonkos Szilárd szerint a tó presztízse egyre inkább emelkedik a honi vitorláséletben.

A szövetség elnöke szerint szerencsés évadot tudhatnak maguk mögött, hiszen a verse­nyeken remek időjárás várta a résztvevőket. Az évadnyitó Bettelheim Vilmos verseny, a Magyar Vi­­torlás Szövetséggel karöltve rendezett Go boating nap, a sárkányhajó-fesztivál és az Eszterházy Regatta, valamint a Fertő bajnokság is ki­­válóan sikerült. Az évad két legjelentősebb megmérettetése a De­­cathlon Kupa optimist ranglista­verseny, valamint a Zeppelin Ku­­­pa – kalóz magyar bajnokság volt. Előbbiben a legnépszerűbb hajóosztály, az optimist 97 fiatal versenyzője látogatott a Fertő tóhoz. A kalóz magyar bajnokság esetében pedig a szövetség örült annak, hogy ez a tradicionális hajóosztály a Fertőt választotta a bajnoksága helyszínéül.

– Sűrű volt a versenynaptár, de büszkék vagyunk arra, hogy a Fertő tó presztízse folyamatosan nő a honi vitorlázók között, és egyre több osztályszövetség bízza ránk rangos versenyeit – mondta el Domonkos Szilárd. – Ehhez természetesen si­­­­keres versenyek, eredményes helyi versenyzők és sok önkéntes odaadó munkája szükséges, de úgy érzem, jó úton járunk.

Az elnök szerint az is fontos, hogy a helyi versenyzők is jól szerepeljenek a fertői versenyeken.

– A legkisebbek, az optimist hajóosztály versenyzői töltik a legtöbb időt a vízen – tette hoz­­­­­zá Domonkos Szilárd. – Jelenleg 14 versenyzőnk van, akik két edző irányításával versenyeznek, edzenek. A csa­­pat legjobbjai külföldi versenyeken, edzőtáborokon bekapcsolódnak a nemzetközi optimist életbe is. Finndingiben egyik versenyzőnk indul a balatonföldvári vb-n, kalóz hajóosztályban pedig idén az ob-n dobogós lett egy fertői páros.

Kapcsolódó cikkek