Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Rekordszámú csapat nevezett az egynapos kupára

Kispályás focitorna

| Páder Vilmos | Sport

Sikeres kispályás labdarúgótornát szervezett a polgármesteri hivatal sportfelügyeleti csoportja és a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség. Az ünnepi hetek egynapos tornájára huszonkét csapat nevezett, ami rekordnak számít.

A rekkenő hőség ellenére a résztvevő csapatok izgalmas, küzdelmes, sportszerű játékkal lepték meg a Halász Miklós Sporttelepre kilátogatókat. A torna „leg­­idősebb” csapata a Detox 97 együttese volt, amely ezen a napon ünnepelte fennállása huszadik évfordulóját.  

Üde színfoltja volt a tornának az egyenes kieséses büntetőrúgó-verseny. A sok jól képzett fiatal sorozatban hibátlanul lőtt, így hosszúra nyúlt a megmérettetés. A büntetőrúgás bajnoka Turner Krisztián (Sportuszoda); a torna legjobb kapusa Török Gábor (Gigant), a gólkirály Kovács Zoltán (Sopron Youngs) volt nyolc góllal.

Az egész napos torna győztese a Gigant együttese lett. Második a Sportuszoda, harmadik a SK Beveren, negyedik a Hirschler csapata. Az ezüstágon (az aranyágba nem jutott csapatok) első a Sopron Youngs, második a Te­­­­killa FC, harmadik a Polgármester Vendéglő Fertőszéplak, negyedik a Sopron Boys.

A díjakat Galgóczi Ernő, a tor­­­­na fő támogatójának képviselője adta át. Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő záróbeszé­­dében megköszönte a csapatok sportszerű játékát és részvételét. 

Kapcsolódó cikkek