Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kiscsoportos tréningek
Az SKC játékosai kiscsoportos foglalkozások keretében kezdték meg az edzéseket – felvételünkön Werner Viktor és Horváth Szabolcs erőnléti edző Fotó: Németh Péter

Kiscsoportos tréningek

| Rázó László | Sport

Az óvintézkedéseket betartva, de megkezdte a csoportos edzéseket a Sopron KC.

A férfiegyüttes amerikai légiósai már a bajnokság felfüggesztését követően hazautaztak, jelenleg a magyar játékosok, valamint az U20-as csapat felnőtt keretéhez tartozó kosarasok tréningeznek. 

Minden hétköznap gyakorolnak Bors Miklós másodedző és Horváth Szabolcs erőnléti edző irányításával az SKC magyar játékosai.

– Tartjuk a kapcsolatot görög vezetőedzőnkkel, Kostas Flevarakisszal is, az ő szakmai javaslatait is figyelembe vesszük az edzésprogram kialakításánál – mondta Pojbics Szabolcs, a klub ügyvezetője. – Erőnléti trénerünk jobbára szabadtéri foglalkozásokat tart, míg Bors Miklós másodedző a Vasvilla tornatermében vezeti a kiscsoportos edzéseket. Természetesen a kellő óvintézkedéseket igyekszünk betartani, a foglalkozások jó része például egyéni képzésekre koncentrál annak érdekében, hogy a társas érintkezéseket minimalizáljuk. A fiatalok mellett a nagycsapatból jelenleg Takács Norbert, Fazekas Csaba, Schöll Richárd, Werner Viktor és Supola Zoltán látogatja az edzéseket.

Érdekesség, hogy a csapat litván légiósa, Jogélas Tauras és családja továbbra is Sopronban tartózkodik. Szerződését közös megegyezéssel felbontották az SKC-val, ugyanakkor a klub felajánlotta, hogy látogathatja az edzéseket, a játékos pedig örömmel él a lehetőséggel. A 27 éves kosárlabdázó hazájában enyhítettek ugyan a járványhelyzet miatt hozott korlátozásokon, de továbbra is érvényben van a szabály, miszerint hazatérésük esetén kéthetes hatósági karanténba kellene vonulniuk, ezt pedig szeretnék elkerülni.

Kapcsolódó cikkek