Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kiemelkedő íjászsikerek
Szabó Szebasztián első lett a HDH IAA 3D-s íjász Európa-bajnokságon

Kiemelkedő íjászsikerek

| Madarász Réka | Sport

Az eredményes ifjú íjász, Szabó Szebasztián augusztusban nemcsak az IFAA terep Európa-bajnokságot és a 3D-s Európa-bajnokságot nyerte meg, hanem utolsó U14-es pályaíjász-bajnokságán országos csúccsal győzött.

Az IFAA terep Európa-bajnokságot idén a holland doorwerth-i kastélynál rendezték meg. A megmérettetésen közel hatszázan vettek részt Európából. A versenyzők – köztük a soproni Szabó Szebasztián – öt napon keresztül napi 10–12 órában küzdöttek egy 100–150 méteres szintkülönbségekkel rendelkező pályán. Szebit sem ez, sem az nem gátolta meg a győzelemben, hogy most múlt el 13 éves, így junior kategóriába lépett, és 17 éves versenyzőkkel mérte össze a tudását. Az észt ellenfél bizonyult a legveszélyesebbnek, de a soproni fiú 81 ponttal őt is megverte. 

– Hollandiából hazatérve már másnap válogatott utánpótlás táborba ment a Börzsönybe Szebi – mesélte Szabó Győző, a fiatal tehetség édesapja és fő támogatója. – Öt napon át gyakorolt, játszott, pihent, de nem tudta megvárni a tábor végét, mert kezdődött Szlovákiában a HDH IAA 3D-s Európa-bajnokság. A háromnapos verseny nem volt különösen megterhelő Szebi számára. Átlagosan 9,9-es pontszámot lőtt, a második helyezettet 280 ponttal, a harmadikat pedig több mint 600 ponttal előzte meg.

Alig néhány órás alvás után apa és fia már utazott is Budapestre, ahol Szebi élete utolsó U14-es pályaíjász-bajnokságán országos csúccsal győzött.

– Idén még három kihívás vár a fiamra: a terep ob, a pálya ob és az IFAA 3D-s világbajnokság az Amerikai Egyesült Államokban – fejezte be Győző. – Természetesen a világbajnokságot várjuk a legjobban, ahonnan remélhetőleg hasonló eredményekkel tér majd haza, mint az utolsó három versenyéről.

Kapcsolódó cikkek