Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kicsik a focipályán
Fotó: Leczovics Zsolt

Kicsik a focipályán

| Munkatársunktól | Sport

Az elmúlt héten rendezték meg óvodások számára a szezonnyitó Alközpont OTP Bozsik-tornát az SC Sopron szervezésében az Ágfalvi úti sportpályán.

A több mint százötven labdarúgópalántát szép idő fogadta a műfüves pályán, amelyre lelkesen és nagy izgalommal érkeztek az óvónénik kíséretében.
A mindig nagyon népszerű sporteseményen – amelyen idén 17 óvoda képviseltette magát – azok a gyerekek vehetnek részt, akik óvodájukban kapcsolódnak az OTP Bozsik-program utánpótlás-neveléséhez.


Az éves programban résztvevő óvodák vállalása az, hogy hetente minimálisan egy alkalommal játékos futballfoglalkozást tartanak az intézményükben, amelyen legalább 10 öt–hatéves kisgyermek focizik, valamint azt is kötelezettségüknek tekintik, hogy évente négyszer Grassroots-fesztiválokon képviseltessék magukat a gyerekekkel. A foglalkozásokat az óvónők bevonásával az SC Sopron utánpótlásedzői tartják váro­sunk óvodáiban. A csütörtöki ren­­dezvény ennek a programnak volt a nyitóeseménye, ahol senki nem maradt sikerélmény nélkül.


A focis délelőttön a gyerekek a labdarúgás iránti szeretetüket és a mozgás örömét szervezett formában tudták kifejezni, ahol nem az eredményesség, hanem a testmozgás és labdarúgás lehetőségének biztosítása volt a fő szempont – mindezzel természetesen éltek is az óvodák és örömmel hozták el csoportjaikat a sportpályára.


Forrás: www.sopronmedia.hu

Kapcsolódó cikkek

Bajnoki elődöntőben

Bajnoki elődöntőben

2024. 04. 03. | Munkatársunktól

Folytatja remek szereplését a Sopron Basket női kosárlabdacsapata: Gáspár Dávid tanítványai a Magyar Kupa megszerzése után bejutottak a bajnoki negyed...