Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kialakult az SVSE játékoskerete

| Páder Vilmos | Sport

Vélhetően véglegessé vált az SVSE NB II-es labdarúgócsapatának játékoskerete. A bajnokság félidejében Sopronba szerződő Bekő Balázs vezetőedző alaposan felfrissítette a játékosállományt.

Az érkező labdarúgók rövid bemutatását a soproni származású, az SC Sopronban nevelkedett két labdarúgóval kezdjük.


A 20 éves, profi mentalitású Tóth Dávid jobboldali védő, rutinos NB II-es játékosnak tekinthető. A Sopronban született és nevelkedett sportoló a 2012/13-as szezonban a Győri ETO Akadémiájába igazolt, majd a 2016/17-es szezonban az SVSE-t erősítette, s a bajnokság végén került az NB I-es Swietelsky Haladáshoz. Kezdőként nem tudta magát beverekedni az első csapatba, a soproni vezetők hívó szavára fél évre kölcsönadta a Haladás. A védő feltétlenül szeretne a csapat hasznára válni, nagyon bízik a bennmaradásban, a kemény munkában és a közösség erejében látja a kiutat.


A védelem másik oszlopos tagja szintén tősgyökeres soproni, a 180 centiméter magas, 21 éves Czingráber Máté, aki játékostársához hasonlóan az SC Sopronban nevelkedett. A 2011/12-es bajnoki évben került Szombathelyre, az Illés Akadémiára, majd a 2014/15-ös szezonban profi szerződést kapott a Haladástól. A következő évadban a Siófok csapatát erősítette, majd a budapesti Vasas következett. A fővárosból tért vissza szülővárosába, két és fél éves szerződéssel. 2015-ben az U18 és az U19 korosztályos magyar válogatott tagja volt. Játékával erőssége szeretne lenni csapatának, elszánt, a bajnokság végén jó szájízzel szeretné ünnepelni születésnapját.


Hétvégén az NB II-be visszaigyekvő Ajka együttese ellen játszott felkészülési mérkőzést az SVSE. A küzdelmes, jó iramú találkozón a vendégek győztek 3–2-re. A soproniak mindkét találatát Horváth Péter lőtte. A következő felkészülési mérkőzést lapunk megjelenésének idején, szerdán az NB II-es Szolnoki MÁV ellen játssza az SVSE. A találkozó 13 órakor kezdődik a József Attila úti műfüves pályán.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...