Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kétszer hazai pályán az SKC
Az SKC az Alba Fehérvár ellen kikapott hazai pályán, a héten a Kecskemét és a DEAC látogat a Novomatic-arénába.

Takács Norbert: Elérhető a kitűzött cél, a legjobb nyolc közé kerülés+

Kétszer hazai pályán az SKC

| Munkatársunktól | Sport

A héten két hazai mérkőzéssel folytatja szereplését a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata. Kostas Flevarakis együttese szerdán a Kecskemét, szombaton pedig a DEAC ellen lép pályára – mindegyik találkozó fontos a nyolc közé kerülés szempontjából.

A múlt hét a Sopron–Fehérvár találkozókról szólt, hiszen a csapatok kétszer is megmérkőztek egymással. A Sopronban rendezett meccs hozott csak izgalmakat: az utolsó percig nyílt volt a találkozó, Boriszov és Takács is dobhatott hármast az egyenlítésért, azonban ezek kimaradtak, így kis különbséggel a vendégek nyertek. A végeredmény: Sopron KC – Alba Fehérvár: 83–87.

Sajnos a székesfehérvári találkozó hamar eldőlt: az első két negyedben 55 pontot dobott az Alba, az SKC pedig mindössze kilenc egységig jutott a második negyedben. A végeredmény: Alba Fehérvár – Sopron KC: 95–71.

– A hazai meccsen kellett volna egy extra kosár valamelyik játékostól, ez azonban nem jött, így elvesztettük az egylabdás meccset – összegzett Kostas Flevarakis vezetőedző. – Székesfehérváron viszont többen a tudásuk alatt játszottak, nem tettek annyi energiát a meccsbe, mint amit elvárunk, ez a hozzáállás elfogadhatatlan számomra. Több variációt próbáltunk, sajnos nem találtuk meg az Alba játékának ellenszerét.

Az SKC a héten kétszer is hazai pályán szerepel: szerdán a Kecskemét, szombaton pedig a Debrecen lesz az ellenfél, mindkét mérkőzést 18 órakor rendezik.

– A Kecskemét kiváló formában van, élet-halál meccset vívunk szerda este – mondta az esélyekről Bors Miklós másodedző. – A DEAC eredményei is javuló formát mutatnak, de bizakodóak vagyunk. Legfontosabb feladatunk, hogy az új irányítónkat, Elmore-t a rövid idő alatt is minél jobban be tudjuk illeszteni a csapat játékrendszerébe. Sajnos Supola Zoli visszatérése még mindig bizonytalan.

Ismét jó formában Takács Norbi

Az Alba Fehérvár elleni mérkőzéseken kiváló formában játszott az SKC rutinos kosarasa, Takács Norbert. A játékos több csapattársához hasonlóan ősszel esett át a koronavírus-fertőzésen, amely nagyon megviselte.

– Három hétig voltam otthon a Covid miatt, az első napokban magas lázam volt, egy hétig alig tudtam felkelni az ágyból – mesélte Takács Norbert. – Utána a lázam lement, de elképesztő köhögő-rohamok jöttek rám. Szinte folyamatosan köhögtem, a végén már ott tartottunk, hogy a feleségemmel írásban kommunikáltunk, mert elég volt egyetlen szót kimondanom, és máris rám tört a köhögés, ami sokszor fél óráig tartott. A szagokat, ízeket sem éreztem, és csak lassan enyhültek a tüneteim, szerencsére a feleségem könnyebben átvészelte a betegséget.

Takács Norbertnek a visszatérése sem volt egyszerű: a háromhetes otthon tartózkodás után még egy sétában is elfáradt, kosárlabdáról egy darabig szó sem lehetett. Először egyéni edzéseket végzett, sokat kerékpározott, közben pedig folyamatosan műszerrel figyelték a pulzusát.

– Volt egy pont, amikor már ugrásszerűen indult meg a fejlődés, teljes intenzitással tudtam edzeni. Mégis, amikor először pályára léptem, úgy éreztem, alig kapok levegőt – folytatta Takács Norbert. – Több meccs kellett, mire már a játékra tudtam koncentrálni, nem pedig azzal kellett foglalkoznom, hogy van-e elég levegőm a pályán.

A rutinos játékos szerint idén nem könnyű a dolga: a fiatalokra vonatkozó szabály miatt leginkább a második félidőben kap játéklehetőséget, ráadásul posztján Boriszov és Jogela személyében erős a konkurencia. Az idei szezon elég kaotikusan alakult: a fertőzés és a sok légiós­csere, sérülés miatt szinte alig volt meccs, amikor teljes kerettel játszhatott a csapat. Ezzel együtt továbbra is elérhető a kitűzött cél, a legjobb nyolc közé kerülés. 

Kapcsolódó cikkek