Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Két keréken a család
Utoljára 2019-ben rendezték meg a Vasvilla családi kerékpártúrát – akkor is nagyon népszerű volt a program. Fotó: Soproni Téma-archívum

Május 29-én ismét Vasvilla kerékpártúrát tartanak

Két keréken a család

| Munkatársunktól | Sport

Két év kihagyás után ismét megrendezik a Vasvilla családi kerékpártúrát. A résztvevők május utolsó vasárnapján, 29-én teljesíthetik a 27 kilométeres távot.

A 29. biciklitúra gyülekezője a Vasvilla Dózsa György utca felőli udvarán lesz, innen indulnak a biciklisek a Sopron–Fertőrákos–Balf–Sopron útvonalon. A nevezéseket egyéni és családi kategóriában várják a szervezők.

– A Covid-járvány miatt a kerékpártúra is két év kihagyás után indul ismét, azt hiszem, ez egy vagy két okkal több arra, hogy minél többen vegyünk részt a sporteseményen – tudatta Borossay György főszervező. – A kiváló hangulat garantált, emellett fontos, hogy a bicajtúra hagyományait is tartjuk: egyrészt a szintidőt teljesítők nyereménysorsoláson vesznek részt, idén 2 millió forint értékű ajándékunk van, közte 18 kerékpár. Másrészt a rendezvény jótékonysági jellegét is megőriztük: a nevezési díjakból és egyéb adományokból a Soproni Gyógyközpont gyermekosztályát, valamint a soproni mentősöket támogatjuk.

A kerékpártúrára nevezni a helyszínen lehet 8 és 8.55 között, a biciklis menet 9 órakor indul, a szintidő két és fél óra. Rossz idő esetén a kerékpártúrát június 5-én rendezik meg, a szervezők kérik, hogy fejvédőt, sisakot mindenki vigyen magával. A túra mottója: „Nem verseny, kerékpártúra!”.

Kapcsolódó cikkek