Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Készülnek a bajnokságra

| Munkatársunktól | Sport

Az eredeti tervek szerint január 9-én kezdődött volna városunkban a téli teremlabdarúgó-torna.

Orbán Viktor miniszterelnök ugyanakkor a közelmúltban azt jelentette be, hogy január 11-ig érvényben maradnak a korlátozó intézkedések, így az amatőr sportesemények, köztük a kispályás bajnokságok sem rendezhetők meg.

– A december elején megjelent kiírást nem vontuk vissza, bízunk abban, hogy a koronavírus-járvány miatt meghozott intézkedéseken a jövő év elején enyhíteni fognak – mondta lapunknak Kósa István, a szervező Városi Szabadidősport Szövetség elnöke. – Amennyiben nem lesz további szigorítás, akkor a Krasznai-sportcsarnokban január 23-án elkezdődik a hat fordulóból álló bajnokság. Az előzetes jelentkezések alapján arra készülünk, hogy tizenhat, de akár huszonnégy csapat is jelentkezik majd. Úgy számolunk, hogy az utolsó mérkőzés március elején lesz. Ha mégis úgy alakulnak a dolgok, hogy januárban–februárban sem lehet mérkőzéseket szervezni, akkor a nevezési díjakat visszautaljuk.

Megtudtuk, a hagyományos városi kispályás labdarúgó-bajnokság nyitánya várhatóan április elején lesz.

– Jövő tavasszal csonka szezont szervezünk, lesz eredményhirdetés, valamint éremosztás is – tette hozzá Kósa István. – A nyár végétől pedig visszatérünk az őszi–tavaszi rendszerhez. A vírus mindannyiunk életét jelentősen átformálta, de azt látjuk, hogy az amatőr labdarúgók is szeretnének már sportolni. A téli kupát várják már a csapatok, nézők nélkül is játszanának. Bízunk abban, hogy enyhül a járvány, és lehetőség lesz a mérkőzések megtartására.

Kapcsolódó cikkek