Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kemény nyaruk  volt a pólósoknak
A soproni pólósok nyáron fárasztó edzéseken, hétvégenként pedig felkészítő tornákon vettek részt

Kemény nyaruk volt a pólósoknak

| Munkatársunktól | Sport

Sok más sportághoz hasonlóan a vízilabdázók életét is alaposan felforgatta a koronavírus. A bajnokságokat tavasszal felfüggesztették, a sportolók pedig hosszú hetekig nem gyakorolhattak medencében. A soproni pólósok május második felétől szállhattak ismét vízbe.

– Az első négy hétben visszaszoktunk a vízhez, aztán július elején kezdtük el az alapozást, délelőtt és este is kemény edzéseket vezényeltünk a játékosoknak – mondta Matyuga-Kovács Rita, a Soproni Vízilabda Sport Egyesület vezetőedzője. – Délelőttönként egyórás szárazföldi edzés után kétórás úszóedzés volt, az esti tréningeken pedig inkább a labdás gyakorlatok kerültek elő. 

Magyar Vízilabda Szövetség a félbeszakadt bajnokság miatt kiesett mérkőzések pótlására kiírta az országos utánpótlás kupákat, amelyben a soproni pólósok is elindultak a gyermek és serdülő korosztályban. Ez csapatonként 3–3 meccset jelentett, ami a vezetőedző elmondása szerint kimondottan jól jött, mivel a monoton alapozást színesítette.

A dunántúli egyesületek között megegyezés született arról, hogy több korosztálynak is kétnapos, regionális kupákat írnak ki augusztus második felére. Ezekre a tornákra már a hathetes alapozást követően érkeztek a soproni csapatok, így a szakvezetés lemérhette, hogy állnak a többi együtteshez képest.

– Augusztus közepén volt egy ilyen hétvégi kupa Balatonfűzfőn a gyermek III. korosztálynak – folytatta a vezetőedző. – Nagyon jó hangulatú mérkőzéseket játszottunk, a gyerekek a Balatonban felállított pályán szerepelhettek. Sajnos az első nap után félbeszakadt a torna, mivel épp akkor derültek ki koronavírusos esetek az FTC csapatánál. Az első nap így is nagyon jól alakult: bejutottunk az első háromba. Elvileg bepótoljuk majd, és játszhatunk a tornagyőzelemért. Emellett Mezőtúron, Győrben és Dunaújvárosban is szerepeltünk. Próbáltuk a nyarat úgy felépíteni, hogy mind fizikálisan, mind a játékban visszajöjjenek a játékosaink, felkészülve a következő évad bajnokságaira.

Kapcsolódó cikkek