Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jubileumi PanoráMaraton
A futók április 13-án 10-kor indulnak a 14, 28 vagy 42 kilométeres távokra a Hunyadi-iskolától Fotó: Soproni Téma-archívum

Jubileumi PanoráMaraton

| Munkatársunktól | Sport

Sopron titokzatos látképeinek és a Lövérek rejtett szépségeinek megmutatása – továbbra is ez a PanoráMaraton célja. A futóversenyt és túrát idén tizedik alkalommal rendezik meg.

– Évtizedes múltra tekinthet vissza a rendezvény, amelyet kezdettől fogva nagyon sok önzetlen segítővel és támogatóval önköltséges áron szervezünk – mondta lapunknak Hegyi Péter szervező. – A verseny időpontja változatlan, április második szombatján, tehát idén 13-án várjuk a sportolókat. Azt tapasztaljuk, hogy töretlen a PanoráMaraton fejlődése, évről évre több túrázó és futó vesz részt a rendezvényen. 

A rajt és a cél ezúttal is a Hunyadi-iskola lesz, innen a futók 10 órakor indulnak a 14, 28, vagy 42 kilométeres távokra, de idén először rendeznek gyerekfutást is három korcsoportban 9 órakor az egyetem botanikus kertjében.

A túrázóknak igazi csemege a 36 kilométeres útvonal, kevéssé ismert utakon egészen a határig, és hegyen-völgyön vissza. A 28 és 14 kilométeres pálya közös a futókkal. Kisgyermekes családok, iskolai csoportok részére – külön játékos feladatokkal – egy 8 kilométeres családi kirándulást is kijelölnek, ez a táv is egyre népszerűbb, szép időben száznál is több résztvevővel.

– A tizedik alkalom korszakhatár, mivel az országban vannak más hasonló nevű versenyek, ezért jövőre nevet változtatunk, de útvonalat nem, illetve a lelkesedés is töretlen marad – zárta Hegyi Péter. 

Kezdődik az Alpokalja terepkirály-sorozat

Idén hat futóverseny (10. PanoráMaraton, április 13., 2. Lövérek Futás, május 25., 5. Sopron Trail, június 22., 4. Paddy Éjszakai Futás, július 27., 10. Soproni Crossfutás, szeptember 22. és 6. Három a Károly Terepfutás, szeptember 28.) csatlakozott a kezdeményezéshez. Ahhoz, hogy valaki sikeresen teljesítse a kihívást, legalább négy versenyen célba kell érnie a kijelölt egyéni távon, ez a PanoráMaratonon a 14 kilométer. Az Alpokalja Terepkirály-sorozatra külön nem kell regisztrálni, az eredményhirdetés a Három a Károly Terepfutás után várható.

Kapcsolódó cikkek