Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jubileumi bokszgála
A Gyevát Gyula ökölvívó emlékgálán bemutató jellegű mérkőzéseket láthatott a közönség a Krasznai csarnokban. Fotó: Filep István

Gyevát Gyula emlékét a mai napig őrzik a soproni ökölvívók

Jubileumi bokszgála

| Rázó László | Sport

Fennállása 20. évfordulója alkalmából nagyszabású ökölvívógálát rendezett hétvégén a Gyevát SE. A Krasznai csarnokban utánpótláskorú és felnőtt bokszolók is ringbe léptek.

– 2001 meghatározó év volt számunkra, hiszen akkor határoztuk el, hogy önálló egyesületet alapítunk, és akkor kerestük meg Gyevát Gyulát is – kezdte Pete László, a Gyevát Ökölvívó Egyesület szakosztályvezetője. – A mester már betegeskedett, de azonnal mellénk állt, több hónapon át segítette egyesületünk munkáját. Sajnos még abban az évben elhunyt, mi pedig megkerestük a családját, hogy felvehessük a nevét. A Gyevát SE azóta létezik, az elmúlt 20 évben 126 érmet szereztünk Magyarországon és 10-et Eb-n vagy vb-n. 2001-ben már az első ökölvívógálánkat is megrendeztük, akkor is a kőszegiek voltak az ellenfeleink.

Az idei gála megnyitóján részt vett Csiszár Szabolcs, városunk alpolgármestere is. A városvezető hangsúlyozta: büszkék lehetünk Gyevát Gyula, valamint egykori tanítványa, az egyesület jelenlegi elnöke, Borsos Ferenc ökölvívó eredményeire. A Gyevát SE-nél magas színvonalú munka zajlik, ez abból is látszik, hogy évről évre komoly sikereket érnek el hazai és nemzetközi versenyeken.

Az ökölvívógálán kilenc mérkőzést láthatott a közönség. Pete László elmondta: a Gyevát bokszolói a Fitt-Boksz Kőszeg sportolóival mérkőztek meg a ringben. Mivel nem feltétlenül egyeztek a súlycsoportok, nem pontozásos, hanem bemutató jellegű mérkőzéseket vívtak egymással. A mérkőzések többségében utánpótlás korú fiatalokat láthatott a közönség, az utolsó összecsapásnál azonban két felnőtt bokszoló mutatta meg tudását.

A Gyevát Gyula ökölvívó emlékgálán díjakkal ismerték el azokat a sportolókat, akik az elmúlt húsz évben az egyesület legeredményesebb versenyzői voltak.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...