Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jól sikerült a felkészülés
A Lipót ellen ősszel 1–1-es döntetlent játszott a Sopron, most ellenük kezdi a tavaszi fordulót. Weitner Ádám vezetőedző bizakodó. Fotók: Soproni Téma-archívum

SC Sopron: hétvégén kezdődik az NB III-as tavaszi szezon

Jól sikerült a felkészülés

| Molnár Zoltán | Sport

Egy bő héthetes felkészülés után vasárnap folytatódik a 2020/21-es idény a férfi NB III-as labdarúgó-bajnokságban. A téli felkészülésről, valamint a tavaszi rajtról Weitner Ádám, a csapat vezetőedzője nyilatkozott.

Egy hosszú téli felkészülésen van túl az SC Sopron NB III-as csapata. A játékosok ezalatt az idő alatt a tervezett öt felkészülési mérkőzésből négyet le is tudtak játszani – 1 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség volt a végeredmény.

– A körülményekhez alkalmazkodva, a legjobb tudásunk szerint végeztük el a kitűzött feladatokat. A játékosok jól dolgoztak, elégedett voltam velük a felkészülés alatt – kezdte Weitner Ádám. – Az edzőmérkőzések lényege a gyakorlás volt, amiket elképzeltem, azt a csapat maximálisan végrehajtotta. A majdnem 3 hónapos szünet alatt a fiúkat elsősorban fizikálisan szerettünk volna rendbe rakni. Akik végig tudták csinálni a felkészülési időszakot, ők kirobbanó formában vannak jelenleg.

A 20 csapatos bajnokságban a szezon első felében már 21 mérkőzést lejátszottak a csapatok, így a tavaszra 17 összecsapás maradt még. A nyitófordulóban rögtön egy nehéz ellenfél vár a srácokra, ugyanis a tabella 3. helyén álló Lipót Pékség SE együtteséhez látogatnak vasárnap 14 órakor. A Győr–Moson–Sopron megyei csapattal az ősz folyamán 1–1-es döntetlent játszottak. A lipótiak jelenleg 5 ponttal állnak a soproniak előtt a tabellán. – Egyik fő célunk a tavaszi szezonra, hogy a játékosok még dinamikusabban fejlődjenek egyénileg és csapatszinten is – zárta Weitner Ádám. – A keretünket döntőben fiatal játékosok alkotják, ezt figyelembe kell vennünk, viszont az eredményesség ugyanúgy nagyon fontos számunkra. 

Kapcsolódó cikkek