Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jöhet a bajnoki elődöntő
A Sopron Basket a sikeres negyeddöntő után a Diósgyőrrel játszik a bajnoki fináléba kerülésért. Fotó: Németh Péter

Jöhet a bajnoki elődöntő

| Munkatársunktól | Sport

A Sopron Basket együttese szerda este játssza a bajnoki elődöntő első mérkőzését a DVTK ellen. A csapat múlt héten háromszor is legyőzte a Vasas Akadémiát.

Az első, soproni mérkőzés eredménye végül a „zöld asztalnál” változott meg: egy technikai hiba miatt Megan Walker jogosulatlanul lépett pályára, így 20–0-s végeredménnyel a Vasas kapta a győzelmet. Hétvégén aztán már valóban a kosárlabdapályán dőlt el a továbbjutás sorsa, a papírformának megfelelően szombaton és vasárnap is a Sopron Basket aratott nagyarányú győzelmet. A két végeredmény: Vasas Akadémia – Sopron Basket: 40–92; Sopron Basket – Vasas Akadémia: 107–35.

– Mindkét csapat dicséretet érdemel, a Vasas a sérülések ellenére küzdött, mi pedig mindhárom mérkőzést kellően komolyan vettük – mondta Gáspár Dávid vezetőedző. – Most már a következő kihívásokra fókuszálunk, reményeim szerint hasonlóan sikeresek leszünk.

A soproni együttes a bajnoki elődöntőben a Diósgyőr ellen lép pályára. A két győzelemig tartó párharc első összecsapását szerdán 18 órakor rendezik Sopronban, a második meccs a tervek szerint szombaton 17 órakor kezdődik Miskolcon.

– Nagyon szoros a meccsnaptár, de tudtuk, hogy ez így lesz. Nincs sok idő a regenerálódásra, hiszen komolyan készülnünk kell az elődöntőre – mondta Laczka Miklós másodedző. – Ismerjük ellenfelünket, kemény csatát vívtunk a Magyar Kupa döntőjében és még keményebbet az alapszakasz utolsó előtti fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...