Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jöhet a bajnoki döntő!
A Sopron Basket a Győr elleni bajnoki elődöntő mindkét meccsét megnyerte, így az Euroliga Final Four előtt szusszanhatnak a lányok Fotó: Németh Péter

Sopron Basket: két mérkőzésen sikerült kiharcolni a fináléba jutást

Jöhet a bajnoki döntő!

| Rázó László | Sport

A negyeddöntő után az elődöntő akadályát is simán vette a Sopron Basket: Roberto Iniguez együttese a Győr elleni két győzelemmel masírozott be a bajnoki fináléba.

A Győr elleni hazai mérkőzés csak az első negyedben volt izgalmas, a második negyedben már komoly előnyt szerzett a soproni együttes, a harmadik negyedtől pedig nyomasztóvá vált Fegyvernekyék fölénye. Végül 25 ponttal győzték le az alapszakasz bronzérmesét, a végeredmény: Sopron Basket – CMB Cargo UNI Győr, 80–55.


A győri mérkőzésen már csak azért is nyernie kellett Roberto Iniguez csapatának, hogy az Euroliga négyesdöntője előtt minél többet tudjanak pihenni a lányok. A meccs első két negyede még szoros volt, Crvendakicot azonban nem tudták tartani a győriek, a soproni játékos 20 ponttal és fantasztikus, 4/6-os hárompontos mutatóval zárt. Milovanovic és Jovanovic is sokat tett hozzá a játékhoz, így végül meglett a két szempontból is rendkívül fontos győzelem: a csapat egyrészt bejutott a bajnoki fináléba, másrészt a lányoknak már nem kell pályára lépni, így készülhetnek a hétvégi Final4-ra. A végeredmény: CMB Cargo UNI Győr - Sopron Basket, 54–62.


– Kulcsfontosságú volt a győzelem, tragikus lett volna számunkra, ha vasárnap is játszanunk kell – összegzett Roberto Iniguez vezetőedző. – Fáradtak a játékosok, rendkívül feszített a tempó, de a lényeg, hogy bent vagyunk a döntőben, így minden sorozatban eljutottunk a legvégső megmérettetésig.
A bajnoki döntőt a KSC Szekszárd ellen vívja a Sopron Basket, az első meccset április 26-án Szekszárdon, a másodikat 29-én, vasárnap 18 órától Sopronban játsszák a csapatok.

Kapcsolódó cikkek