Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jó úton a SMAFC
A SMAFC az élmezőnyben szerepel az idei bajnokságban Fotó: Németh Péter

Jó úton a SMAFC

| Munkatársunktól | Sport

Elégedett csapata eddigi szereplésével a SMAFC vezetőedzője. Rátvay Tamás szerint komoly eredmény fiatal játékosaitól, hogy a negyedik helyen állnak a tabellán. Ezt a pozíciót tartanák meg egészen a rájátszásig.

A bajnoki mezőny legfiatalabb csapata a SMAFC együttese. A játékosok többsége még középiskolába jár, néhányan egyetemi tanulmányaik mellett kosárlabdáznak. A csapatban mindenki amatőr státuszú, ennek ellenére kimondottan sikeres az idei szezon: a SMAFC jelenleg a tabella előkelő negyedik helyét foglalja el az NB I. B zöld csoportjában.


– Úgy gondolom, kiválóan kosárlabdázunk a szezonban, számunkra tökéletes a negyedik pozíció – mondta Rátvay Tamás vezetőedző. – Az NB I. B csoportban rengeteg a korábbi A-csoportos kosaras vagy a külföldi játékos. Ebben a mezőnyben szépen menetelünk a legifjabb átlagéletkorú csapattal. A kiesés réme már nem fenyeget minket, szeretnénk az alapszakaszt a negyedik helyen zárni, így ugyanis pályaelőnnyel kezdhetnénk a rájátszást.


A szakember hozzátette: a tabella első három helyezettjét hazai pályán fogadják, ezeken a találkozókon pedig eldől majd, sikerül-e megtartani az eddigi kiváló pozíciót. A vezetőedző dicsérte fiatal csapatát, hiszen a játékosok rendkívül egységes csapatot alkotnak, mentálisan és fizikailag is erősek, és nagyon sok energiát fektetnek abba, hogy hétről hétre jól szerepeljen az együttes.

Kapcsolódó cikkek