Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Jó úton a SMAFC
A SMAFC az élmezőnyben szerepel az idei bajnokságban Fotó: Németh Péter

Jó úton a SMAFC

| Munkatársunktól | Sport

Elégedett csapata eddigi szereplésével a SMAFC vezetőedzője. Rátvay Tamás szerint komoly eredmény fiatal játékosaitól, hogy a negyedik helyen állnak a tabellán. Ezt a pozíciót tartanák meg egészen a rájátszásig.

A bajnoki mezőny legfiatalabb csapata a SMAFC együttese. A játékosok többsége még középiskolába jár, néhányan egyetemi tanulmányaik mellett kosárlabdáznak. A csapatban mindenki amatőr státuszú, ennek ellenére kimondottan sikeres az idei szezon: a SMAFC jelenleg a tabella előkelő negyedik helyét foglalja el az NB I. B zöld csoportjában.


– Úgy gondolom, kiválóan kosárlabdázunk a szezonban, számunkra tökéletes a negyedik pozíció – mondta Rátvay Tamás vezetőedző. – Az NB I. B csoportban rengeteg a korábbi A-csoportos kosaras vagy a külföldi játékos. Ebben a mezőnyben szépen menetelünk a legifjabb átlagéletkorú csapattal. A kiesés réme már nem fenyeget minket, szeretnénk az alapszakaszt a negyedik helyen zárni, így ugyanis pályaelőnnyel kezdhetnénk a rájátszást.


A szakember hozzátette: a tabella első három helyezettjét hazai pályán fogadják, ezeken a találkozókon pedig eldől majd, sikerül-e megtartani az eddigi kiváló pozíciót. A vezetőedző dicsérte fiatal csapatát, hiszen a játékosok rendkívül egységes csapatot alkotnak, mentálisan és fizikailag is erősek, és nagyon sok energiát fektetnek abba, hogy hétről hétre jól szerepeljen az együttes.

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.