Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jó óvodásnak lenni!
A gyerekek az átadó után nagy örömmel vették birtokba a hat méterszer tizenkét méteres pályát Fotó: Németh Péter

Biztonságos körülmények között sportolhatnak a gyerekek

Jó óvodásnak lenni!

| P. Horváth László | Sport

A Nemzeti Ovi-Sport Program keretében készült el a Bánfalvi Óvodában a labdarúgásra, röplabdázásra, kosárlabdázására, teniszezésre, kézilabdázásra alkalmas új sportpálya. A városban ez a harmadik ilyen létesítmény.

– Sopron sportváros, ennek jegyében a sport központi helyet foglal el a város életében – mondta dr. Fodor Tamás polgármester a sportpálya elmúlt heti átadásán. – Most a legkisebbek, az óvodások egészségmegőrzésének feltételeit bővítettük. A Bánfalvi Óvoda kiemelt szerepét jelzi, hogy több mint 230 gyermeket nevelnek itt. Az ő mozgásigényüket elégíti ki a biztonságos, műfüves, teljesen körbekerített sportpálya.

Mágel Ágost, a városfejlesztési bizottság elnöke kiemelte: a városrész egyik legjelentősebb intézménye az óvoda, az önkormányzat is mindent megtesz, hogy biztosítsa a nevelés tárgyi feltételeit. – Az elmúlt időszakban többször számolhattunk be sikeresen lezárult beruházásokról, legyen szó az új szárny építéséről vagy éppen felújításokról – tette hozzá.

– Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványt 2011-ben Buzánszky Jenő, az Aranycsapat tagja hívta életre – fogalmazott Molnár Andrea, az alapítvány elnöke. – Szervezetünk hármas célt tűzött ki maga elé: egyrészt – a TAO pénzek felhasználásával – pályákat épít, másrészt biztosítja a szükséges felszereléseket, sportszereket, ezek mellett pedig részt vesz az óvodapedagógusok képzésében. A szakembereket segítjük abban, hogy a látás- és mozgássérült gyermekeknek is tudjanak sportfoglalkozásokat tartani.

A Bánfalvi Óvodában elkészült létesítmény megépítéséhez a soproni önkormányzat a teljes költség harminc százalékával, 4,5 millió forinttal járult hozzá. A gyerekek az átadó után nagy örömmel vették birtokba a hat méterszer tizenkét méteres pályát. Amíg jó idő van, addig akár focizhatnak, kézilabdázhatnak, kosarazhatnak, teniszezhetnek, röplabdázhatnak, tollaslabdázhatnak itt.

Sopronban emellett a Trefort Téri Óvodába, valamint a Hermann Alice Óvodában van hasonló pálya.

Kapcsolódó cikkek