Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jégkorong roadshow
A soproni diákok rövid oktatást is kaptak a jégkorong szövetség roadshow-ján

Jégkorong roadshow

| Munkatársunktól | Sport

Szilágyi Tiffany női válogatott játékos és Csúszka, a nemzeti együttes jegesmedve kabalafigurája is városunkba látogatott múlt héten. A Magyar Jégkorong Szövetség által szervezett road­show keretében a Lackner-iskolában, majd a városi műjégpályán is várták programok az iskolásokat.

– Vass Márton sokszoros válogatott jégkorongozó is jött volna Sopronba, sajnos betegsége miatt ő nem lehetett jelen – mondta Koós Zoltán, a Soproni Jégkorong Sportegyesület elnöke. – Ettől függetlenül jó hangulatú előadás keretében tudhatták meg a gyerekek, hogy kezdte a jégkorongot a női válogatott kiválósága, Szilágyi Tiffany, és milyen út vezetett számára a nemzeti együttesig. kettőszázötven gyerek hallgatta az előadást, majd három osztály részvételével mentünk át a műjégpályára. 

Az SJSE vezetője hozzátette: az alapvető cél ez alkalommal is a jeges sportok, elsősorban a jégkorong népszerűsítése volt. A diákokat kvízműsor, ajándékok, oktatás és három–három elleni bemutatómérkőzés is várta a „Gyere hokizni” elnevezésű roadshow keretében. 

Kapcsolódó cikkek