Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ismét kupagyőztes a Sopron
A Sopron Basket csapata örül a 9. magyar kupa győzelmének a pécsi sportcsarnokban Fotók: MTI – Sóki Tamás

Gáspár Dávid: Nagyon jól teljesítettek a lányok, mindenkire büszke vagyok

Ismét kupagyőztes a Sopron

| Rázó László | Sport

Megvédte címét a Sopron Basket: a Pécsett rendezett magyar kupa nyolcasdöntőjét magabiztosan nyerte Gáspár Dávid együttese – a fiatal szakember így megszerezte első trófeáját soproni színekben.

Esélyesként utazott a pécsi kupadöntőre a Sopron Basket női kosárlabdacsapata még akkor is, ha köztudott volt, hogy a négy közé jutásért játszott meccs beillik majd egy előrehozott döntőnek. A sorsolás szeszélye folytán ugyanis a bajnoki alapszakasz győztese és második helyezettje, azaz a Sopron Basket és a DVTK csapott össze a nyolc között. A mérkőzésen hatalmas taktikai csata dúlt, mindkét együttes a védekezésre koncentrált, kevés pont esett a találkozón. A második negyedtől vezetett a Sopron Basket, a hajrában ugyan két pontra feljött a Diósgyőr, utána azonban ismét soproni pontok következtek. A végeredmény: Sopron Basket – Aluinvent DVTK Miskolc: 62–55.

Az elődöntőben nagy meglepetésre nem a házigazda PEAC-Pécs, hanem a baranyai csapatot a negyeddöntőben legyőző TFSE-MTK volt a soproniak ellenfele. Természetesen óriási lelkesedéssel játszott a fővárosi csapat, amely vezetett is egy negyed után. A Sopron védekezése nem zárt jól a meccsen, a vezetést ugyan átvette a csapat, de továbbra is viszonylag sok pontot kapott a címvédő, a mérkőzés így csak a hajrában dőlt el. A végeredmény: Sopron Basket – TFSE-MTK: 99–90.

Városunk együttese így sorozatban 15. (!) alkalommal játszhatott kupadöntőt. A fináléban a Szekszárd volt Fegyvernekyék ellenfele. A két csapat meccse a „megszokott” koreográfia szerint nagy küzdelmet és kevés pontot hozott: a második etapban nyolc soproni és tizenegy szekszárdi pont esett. Nagyszünet után Weninger és Crvendakic kiváló ütemben szereztek találatokat, a tíz pont körüli különbség pedig megmaradt a meccs végéig úgy, hogy a tolnai csapat az utolsó negyedben mindössze 4 pontra volt képes. Ezzel eldőlt, hogy a Sopron megszerezte története 9. kupasikerét és megvédte címét a magyar kupában! A végeredmény: Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd 54–42.

– A fináléban a védekezésre koncentráltunk, ez volt a kulcs a győzelemhez – mondta a kupagyőzelem után Gáspár Dávid vezetőedző. – Nagyon jól teljesítettek a lányok, mindenkire büszke vagyok a csapatból. Az elődöntőhöz képest sokat javult a védekezésünk, ismét bizonyítottuk, hogy ebben mi vagyunk az ország egyik legjobbja.

A Sopron Basket szombaton hazai pályán zárja a bajnoki alapszakaszt: a PINKK Pécsi 424 elleni találkozó este 6 órakor kezdődik.

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.