Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ismét Krasznai-kupa

| Munkatársunktól | Sport

Idén 35. alkalommal emlékeznek meg városunkban Krasznai Ferencről.

A Győr–Moson–Sopron Megyei Kosárlabda Szövetség szervezésében szeptember 18-án, szerda este 6 órakor a Sopron Basket a ZVVZ USK Praha ellen játssza a női Krasznai emlékmérkőzést a Novomatic-arénában. Szintén az arénában a férfiak csütörtökön és pénteken négycsapatos tornával tisztelegnek az egykori kiváló sportember előtt. Csütörtökön a 17.30-as Zalakerámia-ZTE – MBK Komarno találkozó után 19.15-kor lesz a torna megnyitója, majd fél 8-kor következik a Sopron KC – Alba Fehérvár találkozó. Pénteken 17.30-kor a harmadik helyért játszanak a csapatok, 19.30-kor pedig a finálét rendezik meg. 

– Krasznai Ferenc kiváló testnevelő tanár volt, aki emellett atlétikában és jégkorongban is komoly sikereket ért el – mondta Wischy Péter, a megyei szövetség ügyvezetője. – A legtöbben azonban a kosárlabda miatt emlékeznek rá, hiszen ő volt a legendás SMAFC edzője 1955-től 1972-ig. Irányításával Sopronban az egyik legjobb vidéki csapat formálódott, amely 1969-ben kupagyőzelmet ünnepelhetett. A megyei szövetség erre a csodálatos életműre emlékezve már három és fél évtizede szervezi meg az emléktornát, illetve emlékmeccset, amely kiválóan szolgálja mind a női, mint pedig a férfi NB I. A-csoportos csapatunk felkészülését.

Kapcsolódó cikkek

Bajnoki elődöntőben

Bajnoki elődöntőben

2024. 04. 03. | Munkatársunktól

Folytatja remek szereplését a Sopron Basket női kosárlabdacsapata: Gáspár Dávid tanítványai a Magyar Kupa megszerzése után bejutottak a bajnoki negyed...