Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ismét Krasznai-kupa

| Munkatársunktól | Sport

Idén 35. alkalommal emlékeznek meg városunkban Krasznai Ferencről.

A Győr–Moson–Sopron Megyei Kosárlabda Szövetség szervezésében szeptember 18-án, szerda este 6 órakor a Sopron Basket a ZVVZ USK Praha ellen játssza a női Krasznai emlékmérkőzést a Novomatic-arénában. Szintén az arénában a férfiak csütörtökön és pénteken négycsapatos tornával tisztelegnek az egykori kiváló sportember előtt. Csütörtökön a 17.30-as Zalakerámia-ZTE – MBK Komarno találkozó után 19.15-kor lesz a torna megnyitója, majd fél 8-kor következik a Sopron KC – Alba Fehérvár találkozó. Pénteken 17.30-kor a harmadik helyért játszanak a csapatok, 19.30-kor pedig a finálét rendezik meg. 

– Krasznai Ferenc kiváló testnevelő tanár volt, aki emellett atlétikában és jégkorongban is komoly sikereket ért el – mondta Wischy Péter, a megyei szövetség ügyvezetője. – A legtöbben azonban a kosárlabda miatt emlékeznek rá, hiszen ő volt a legendás SMAFC edzője 1955-től 1972-ig. Irányításával Sopronban az egyik legjobb vidéki csapat formálódott, amely 1969-ben kupagyőzelmet ünnepelhetett. A megyei szövetség erre a csodálatos életműre emlékezve már három és fél évtizede szervezi meg az emléktornát, illetve emlékmeccset, amely kiválóan szolgálja mind a női, mint pedig a férfi NB I. A-csoportos csapatunk felkészülését.

Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.