Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ismét bajnok a Sopron!
Óriási csatát hozott a bajnoki döntő harmadik mérkőzése, amely végén eldőlt, hogy idén a Sopron lett az aranyérmes Fotó: MTI – Sóki Tamás

A döntő mindhárom mérkőzését megnyerte a Sopron Basket

Ismét bajnok a Sopron!

| Rázó László | Sport

Folytatta idei sikersorozatát a Sopron Basket: Roberto Iniguez tanítványai két héten belül ezüstérmet szereztek az Euroligában, majd „söpréssel” a magyar bajnoki címet is megnyerték.

Az Euroliga-ezüst megszerzése után alig maradt ideje pihenni a Sopron Basket csapatának, hiszen a vasárnapi döntőt követően már csütörtökön jelenésük volt a bajnoki finálé első mérkőzésén. Fáradtságnak azonban nem sok jelét mutatták a lányok, hiszen rögtön az első meccsen elvették a szekszárdiak pályaelőnyét. A második, soproni mérkőzésen a második negyed megtorpanása után hengerelt a soproni csapat és 15 ponttal nyert, 2–0-ra alakítva a bajnoki döntő állását.

A harmadik, szekszárdi mérkőzésen tehát csak az volt a kérdés, versenyben marad-e az alapszakasz-győztes, vagy meglesz a 12. bajnoki címe a Sopron Basket együttesének. Óriási csatát, és a szokásos, már-már durvaságba átcsapó szekszárdi védekezést hozott a találkozó. Mindez azonban nem zavarta a soproni „dobógépeket”: Turner 18, Milovanovic 13, pontot szerzett, Crvendakic pedig 19 pontja mellé 11 lepattanót is begyűjtött.

A soproni hölgyek kiválóan dobták a hármasokat, hiszen csaknem 40 százalékos pontossággal céloztak. Az első két negyedben 7 pontos előnyt gyűjtött a soproni csapat, ez olvadt ötre, majd háromra a harmadik és negyedik etapban. Igazi bajnoki döntőt játszott a két együttes, hatalmas küzdelmet folytattak minden labdáért, minden pontért. Az utolsó másodpercekre is bőven maradt izgalom, hiszen két pontra jött fel a Szekszárd, Turner egy büntetőt dobott be, így az egyenlítésért támadhattak a hazaiak.

Studer azonban elhibázta a hármast, így a soproni kezek a magasba emelkedhettek: a Sopron Basket megszerezte 12. bajnoki trófeáját! A végeredmény: KSC Szekszárd – Sopron Basket, 66–69. A soproni hölgyek ráadásul „söpréssel” nyertek, azaz vesztes meccs nélkül zárták le a párharcot.


– Nagyon-nagyon büszke vagyok a lányokra! Ők életem csapata – ha nem is játéktudás szempontjából, de a csapatösszetartás, a közösség egyszerűen fantasztikus, az elvégzett munka pedig meghozta gyümölcsét – összegzett a bajnoki elsőséget eldöntő találkozó után Roberto Iniguez vezetőedző. – Mondtam a lányoknak, hogy ízlelgessék, élvezzék ki a siker pillanatait, mert nagyon megérdemelték.

Sopron polgármestere is köszöntötte a csapatot

A bajnoki cím megszerzése után ünnepi ebéddel zárta a szezont a Sopron Basket. A csapat kiváló hangulatú házi ünnepségén tiszteletét tette városunk polgármestere is: dr. Fodor Tamás köszöntőjében elismeréssel beszélt a klubnál folyó magas színvonalú szakmai munkáról.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...