Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Iniguez elvárásokkal  érkezett Sopronba
Roberto Iniguez szerint egyénileg és csapatként is előbbre léptek Fotó: Pados Noel

Iniguez elvárásokkal érkezett Sopronba

| Rázó László | Sport

Az idei szezonban új stábbal kezdte meg a munkát a Sopron Basket női kosárlabdacsapata. A Soproni Téma a vezetőedzőt, a spanyol Roberto Iniguezt kérdezte az eddigi tapasztalatairól és a felkészülésről.

– Milyen szakmai tapasztalatokat szerzett eddig Magyarországon, Sopronban? 

– Még az út elején járunk, de kifejezetten jók a tapasztalata­im, különösen a fiatalokkal kapcsolatban. Nagyon jól dolgoznak a lányok, jó irányba haladunk, egyénileg és csapatként is fejlődjünk. Clarissa dos Santos nem ment át az orvosi vizsgálaton, ezért találnunk kellene valakit a helyére, a WNBA-ben szereplő Turner Yvonne pedig csak az utolsó pillanatban fog bekapcsolódni a munkába. Ki­­csit aggódom emiatt, de voltam már ilyen helyzetben, tesszük a dolgunkat.

– Ezek alapján milyen várakozásokkal tekint a nehéznek ígérkező szezon elé?

– Nem akarok számokról, he­­lyezésekről beszélni. Amit bizto­san ígérni tudok, az a mun­­ka, és az, hogy a legjobb tudásomat fogom adni. Komoly ambíciókkal érkeztem Sopronba, meglátjuk, mire ju­­tunk. Az biztos, hogy a szezon eleje nagyon nehéz lesz, de meggyőződésem, hogy jó úton járunk.

– Milyen város Sopron, hogy sikerült beilleszkednie, megszokni az új környezetet?

– Nagyon otthonosan érzem magam. Sopron egy szép, csendes kisváros, mely emlékeztet a szülővárosomra, Vitoriára. Az emberek is kedvesek, nyugodtan mondhatom, hogy mindennel elégedett vagyok!

Megkezdték a bérletek árusítását

Már kaphatók a Sopron Basket 2017/18-as mérkőzéseire a szezonbérletek, amelyeket hétköznap 9.00 és 15.30 között a Novomatic-arénában lehet megvenni. Az első 100 vásárló szurkolói sálat kap ajándékba.

Kapcsolódó cikkek