Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

III. Tigrisek Karate Kupa

| Munkatársunktól | Sport

Rangos utánpótlásversenyt szervezett a Shotokan Tigrisek SE vasárnap.

 A VasVilla tornaterme adott otthont a III. Tigrisek Karate Kupa küzdelmeinek. A versenyen 14 egyesület 120 versenyzője 300 nevezéssel indult, két soproni egyesület mellett érkeztek sportolók Ausztriából és több dunántúli településről is. A karate kupa megnyitóján részt vett dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, önkormányzati képviselő, valamint Csiszár Szabolcs sportfelügyelő is.

A Shotokan Tigrisek csapata összesen 5 arany-, 9 ezüst- és 10 bronzérmet szerzett a nap folyamán. Szépen szerepeltek az utánpótlás és kezdő versenyzőik is, az egyesület legeredményesebb sportolója pedig Gáncs Nóra lett egy arany- és két ezüstéremmel. Idén először rendeztek „családi kata” versenyszámot, amelynek lényege, hogy a kata formagyakorlatot bemutató csapat mindhárom tagja egy családból indul – ebben a különleges versenyszámban is a Shotokan Tigrisek végeztek az élen.

A Bushido-Viadukt SE soproni versenyzői 3 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzérmet szereztek, a csapat vezetője, Balla Dániel a felnőtt kumite versenyszámban állhatott a dobogó tetejére.

– A versenyt azért szervezzük meg, hogy legyen a kezdő és utánpótlás kategóriában szereplő gyerekeknek is gyakorlási lehetősége – mondta Gáncs Krisztián, a Shotokan Tigrisek SE elnöke. – Természetesen a haladókat sem zárjuk ki, hiszen így közelről láthatja őket és tanulhat tőlük a következő generáció. A verseny jó erőfelmérő olyan szempontból is, hogy visszajelzést ad az edzésen elvégzett munka minőségéről.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek