Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ifjú bajnokok Sopronban
A Darazsak 6. alkalommal látja vendégül Európa legjobb U16-os csapatait Fotó: Németh Péter

Ifjú bajnokok Sopronban

| Munkatársunktól | Sport

Ismét Sopronban találkoznak Európa legtehetségesebb ifjúsági kosárlabdázói. A Soproni Darazsak Akadémia idén hatodik alkalommal rendezi meg az U16-os leány Bajnokok Tornáját.

A résztvevő csapatok rangos mezőnyét a házigazda Darazsak mellett Európa hét korosztályos bajnokcsapata alkotja. Az idei torna különlegessége, hogy a kosárlabdázás etalonjának számító Spanyolország bajnoki címvédő együttese is városunkba utazott. A spanyol Sant Adria, a szlovén Celje, az orosz Nevskaya Szentpétervár, a lett Riga, az olasz Velence, a cseh Basket Slovanka és a hazai bajnok Csata DSE a Soproni Darazsak Akadémiával kiegészülve alkotja a nyolcas mezőnyt.


– Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy ismét vendégül láthatjuk az öreg kontinens legjobb U16-os csapatait – mondta Hollós Anna, a Soproni Darazsak Akadémia vezetője. – Ugyanakkor számunkra komoly elismerés, hogy szívesen jönnek hozzánk a Bajnokok Tornájára, ez a korábbi években elvégzett szervezési munkánkat dicséri. A soproni lányok kimagasló tehetségek, professzionális csapatok ellen szerezhetnek tapasztalatot, ami aranyat ér a fejlődésük szempontjából.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.