Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Húszéves az Izomláz SE
Balról jobbra: Grubits József, Szabó Ferenc, idősebb Molnár Ferenc (edző), Balikó Tibor, Tóth Tibor

Húszéves az Izomláz SE

| Páder Vilmos | Sport

Két évtizeddel ezelőtt tíz focirajongó barát elhatározta, hogy heti rendszerességgel, amatőr szinten játszani fog. Szinte mindegyikük a Postás és az SVSE pálya környékén lakott, így adott volt a helyszín. Kezdetben Grund SC néven szerepeltek, de az idők folyamán több játékostárs az égi pályára költözött, így új alapokról indultak.

– Az elhunytak mind nagypályás labdarúgók, jó barátaink voltak – mesélte Grubits József főszervező, a társaság mozgatórugója. – A huszadik évfordulón kívánunk megemlékezni elhunyt társainkról: Tóth Jenőről, Balikó Árpádról és Ferencről, Mészáros Gyuláról, Kesik Andrásról, Helyes Józsefről, Lang Istvánról, Varga Andrásról, Palack Lajosról. 

A csapat átszervezésében, újjáalakulásában Fehér Ferenc, Molnár Ferenc, volt NB I-es és NB II-es játékosok, Grubits József, Szabó Ferenc, Balikó Tibor, Tóth Tibor, ifj. Bella János, Lang István, Wirt Ödön vettek részt. Ők alakították meg az Izomláz SE-t. Az edzések utáni izomláz adta az ötletet a névadó Szabó Ferencnek.

Az egyesület jó kapcsolatot ápol szlovák, osztrák, román és magyar kispályás csapatokkal. 

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...