Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hullámvölgyben csapataink?
Hazai pályán 2–3-ra kikapott a Beledtől az SC Sopron megyei I. osztályú csapata Fotó: Németh Péter

Két sikeres teremlabdarúgó tornát is tartottak a hétvégén városunkban

Hullámvölgyben csapataink?

| Páder Vilmos | Sport

Az elmúlt hétvégén ismét csalódást okoztak nagypályás csapataink a bajnokságban, de a teremtornák feledtették a rossz emlékeket.

Mély hullámvölgybe került az SC Sopron megyei I. osztályú labdarúgó együttese. A második hete tartó vesszőfutásnak remélhetőleg rövid időn belül megtalálja az okát a szakvezetés, mivel fontos mérkőzések várnak a fiatalokra. A Beled elleni találkozón szinte az egész csapaton látszott, hogy fejben elfáradt, sorra hozta a rossz döntéseket, aminek eredménye a gyorsan „bekapott” három gól. A társaság nyögvenyelősen küzdött az egész találkozó alatt, de az igazi megújulás, az átütő erő hiányzott, így 2–3 lett az eredmény. A hazai pályán elszenvedett vereségből le kell vonni a következtetéseket, tovább kell lépni és készülni a hétvégi Győr–Bácsa elleni találkozóra.

A SFAC–Lipót találkozón beigazolódott a papírforma, de az Anger réti legények kitettek magukért. Harcos játékot mutatva ugyan 6–1-re kikaptak a listavezetőtől, de rúgtak egy gólt, ami a bajnokságban 20 forduló óta eddig csak három együttesnek sikerült.

Az SC Sopron U17-es és U19-es csapata is legyőzte az Ajka együttesét, így változatlanul tartja vezető helyét a tabellán.

Az öregfiúk bajnokságban az SC Sopron hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Kóny együttesével. A hazaiak gólkirálya, Tikosi Gyula már a nyolcadik percben vezetéshez juttatta csapatát, de a gólt követően hamar megsérült, végül hiányát megérezték társai.

A női futballisták 3–2-re nyertek a Pápa otthonában. Horváth Gábor vezetőedző azt nyilatkozta a mérkőzés után, hogy most is bizonyították tanítványai, hogy helyén van a szívük.

SRSE teremtorna

Nyolc csapat, a Soproni Rendőrkapitányság, a Polgármesteri Hivatal, a Soproni Rendészeti SE, a Soproni Mentők, a Roto Elzett, a GYSEV, a Paprét, valamint a Büntetésvégrehajtási Intézet részvételével rendezte meg hagyományos teremtornáját a Soproni Rendészeti SE. Jó hangulatú, sportszerű mérkőzéseket játszottak a résztvevők. Az egyik legizgalmasabb találkozó a III. helyért játszó Polgármesteri Hivatal és a Roto Elzett között alakult ki. Már 3–0-ra vezetett a Roto együttese, amikor turbó fokozatra kapcsolt a hivatal gárdája Kovács Gábor vezetésével. 3–2-es állásnál mindent egy lapra tettek. Látványos, izgalmas véghajrát produkáltak, de az egyenlítés már nem sikerült. A tornát a rendező SRSE nyerte, a döntőbe fölényes 5–1-es győzelmet aratott a Paprét együttese felett. A gólkirály Major Bálint lett a Roto csapatából (nyolc találattal), a legjobb kapus pedig Polyák Dávid a Soproni Mentőktől.

Kozák Gábor emléktorna

A tragikus hirtelenséggel 28 éves korában elhunyt Kozák Gáborra emlékeztek barátai, játékostársai és tisztelői a hétvégén megrendezett teremtornán. 35 évvel ezelőtt, 1984-ben egy téli teremtornán történt a szörnyű baleset és vetett véget egy 28 éves életerős angol–orosz szakos tanár életének. Kozák Gábor a régi Viktória kispályás labdarúgócsapat alapítója és oszlopos tagja volt. Nováki Tamás, Horváth Csaba és Pájer László több évtizede szervezi a régi jó barát és játékostárs emlékére kiírt teremtornát. Az emléktorna végeztével nem hirdettek győztest, a résztvevő csapatok egy negyven centiméteres nagyságú emlékserleget kaptak.

A Viktória aranycsapata – felső sor: Kozák Gábor, Nyikos István, Tóth Sándor, Tremmel Teofil, guggolnak: Pájer László, Csontos János, Varga Lajos Fotó: archív

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek