Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Hosszú volt a böjt

| Munkatársunktól | Sport

Soproni FAC 1900 SE fiatal felnőttekből álló csapata remekül teljesített a megyei másodosztály soproni csoportjában.

A meg­­szerezhető pontok 88 szá­­­­zalékát gyűjtötte be. Idegenbeli mérlege: 12 győzelem, egy vereség, egy döntetlen. A hazai pályán is ezzel azonos a sorozatuk – értékelte a játékosok teljesítményét Gőbl Gábor elnök. – 126 gólt rúg­­tak, miközben 37-et kaptak. A baj­­nokság gólkirálya a 38 gólig jutó Honyák Máté lett. A csapat legfőbb ereje az összetartás és az összeszokottság. Edzőink, játékosaink munkáját nemcsak a két év alatt elért két bajnoki cím minősíti kiválóra, hanem az is, hogy remek sportolói közösséget alkotnak.

A soproni labdarúgócsapat majd két évtized után kapcsolódik be a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságba. Nagy szükség lett volna arra korábban is, hogy a legmagasabb bajnokságban jegyzett klub mögött egy vagy két osztállyal lejjebb legyen a városnak csapata. Eddig nem volt, de most a Soproni FAC feltámadása révén ismét lesz.

– Minden nálunk futballozni aka­ró soproni fiatalra számítunk – folytatta az elnök. – A csapat egyben tartása az elsődleges erősítés. Olyan fiatalokra van szükségünk, akiknek a foci a szenvedélyük, céljaik vannak a futball terén, akiknek megtisztelés a SFAC piros–fehér csíkos szerelésében pályára lépni. Amatőr klubként fogalmazzuk meg önmagunkat, de ez nem jelenti azt, hogy ne professzionális módon álljunk az előttünk álló feladatokhoz. Edzői stábunkban nem tervezünk változtatást: Ágoston Zsolt vezetőedző munkáját Deák Gábor másodedző, Nyikos Tivadar erőnléti edző és Horváth György kapusedző segíti. Megvan a forrásunk, hogy a srácokhoz egy állandó csapatmasszőr is csatlakozzon az új szezonban.

Kapcsolódó cikkek