Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hosszú út a sikerig

Világkupa: arannyal kezdett Poór Brigitta Máltán

Hosszú út a sikerig

| Rázó László | Sport

A Máltán világkupát nyert Poór Brigitta elmondása szerint a rendkívül kemény alapozásnak köszönheti a mostani sikert.


Utoljára tavaly szeptemberben vett részt versenyen Poór Brigitta, azóta kemény fizikai alapozáson és egy spanyolországi edzőtáborozáson van túl a tereptriatlonista hölgy. Az idei első komoly, nemzetközi versenyt Máltán rendezték, ahol csaknem háromszáz sportoló állt rajthoz.

– Hosszú ideje nem versenyeztem, láttam, mennyire erős a mezőny, rettenetesen izgultam, de csak rajt pillanatáig – mesélte Poór Brigitta. – Onnantól már csak a versenyre koncentráltam, sajnos az úszás még mindig nem a legerősebb számom, a medencés gyakorlás után furcsa volt a nyílt tengeren úszni, de a 4. helyet így is elértem. A kerékpáros számban aztán mindjárt az első komolyabb emelkedőnél lehagytam az előttem állókat, egy osztrák lány jött velem, de végül elsőként értem a célba. A futásnál pedig megtartottam az előnyt, aminek köszönhetően 3 és fél percet vertem a mezőnyre.

A soproni Poór Brigitta 3,5 perccel előzte meg a 300 fős mezőnyt a máltai világkupán

A világkupán 1500 méteres úszást, 20 kilométeres kerékpározást és 11 kilométeres futást kellett teljesíteni a versenyzőknek. Poór Brigitta elmondása szerint kiválóan sikerült a fizikai és mentális felkészülése, ennek köszönhető, hogy a kemény máltai versenyen első helyen érhetett célba.

Kapcsolódó cikkek