Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Horváth Patrícia:  „El kell viselni a hazai pálya terhét”
Horváth Patrícia, aki a 2005-ben vb-győztes csapat tagja volt, nagyon drukkol a női és a férfi pólóválogatott hazai sikeréért. Fotó: Filep István

Horváth Patrícia: „El kell viselni a hazai pálya terhét”

| Rázó László | Sport

2002 és 2009 között, egy igazán sikeres korszakban volt a magyar női válogatott kapusa a soproni Horváth Patrícia. A nemzeti együttes tagjaként világbajnoki címet, olimpiai negyedik helyezést és két Eb-bronzérmet is szerzett.

Az egykori kiváló játékos ma már háromgyermekes édesanya, és orvosként dolgozik a Soproni Gyógyközpontban. A vízilabdázással felhagyott, de heti rendszerességgel jár úszni.

– Nagyon nagy eseménynek tartom, hogy Magyarország, azon belül Sopron ilyen rangos, nemzetközi megmérettetésnek adhatott otthont – nyilatkozta lapunknak Horváth Patrícia. – Mi annak idején Montreálban szereztük meg a vb-elsőséget, nagyobb, nemzetközi versenyt válogatott pályafutásom alatt nem rendeztek Magyarországon. Kaptam meghívót a soproni meccsekre, el is mentem az uszodába, hiszen nem mindennapi eseménynek lehettünk részesei itt, Sopronban. Óriási dolog hazai közönség előtt szerepelni, rengeteg energiát ad a közönség buzdítása. Ugyanakkor kezelni is tudni kell ezt a helyzetet, el kell viselni a terhet, a hazai szurkolók nem kis elvárásait. Plusz a médiafigyelem is óriási, a cikkek alatt pedig gyűlnek a nem feltétlenül pozitív kommentek… Ezt mind ki kell zárni a sportolóknak, ami nem egyszerű egy ilyen világversenyen.

Horváth Patrícia szerint azért is pozitívum, hogy Magyarországon rendezik a vizes vb-t, mert így óriási reklámot kapnak ezek a sportágak, így talán még több ember kezd majd sportolni, mozogni, több gyerek szeretne sikeres úszó, vízilabdázó vagy éppen szinkronúszó lenni.

Az egykori vízilabdakapus nagyon szorít mind a női, mind pedig a férfi vízipóló-válogatottnak, bízik abban, hogy hazai pályán komoly sikert tudnak elérni nemzeti együtteseink.

Kapcsolódó cikkek