Hétszáz úszó Sopronban

| Munkatársunktól

Idén is nagy siker volt a Lőver Kupa elnevezésű úszóverseny: rekordszámú, 672 sportoló érkezett a Lőver uszodába, hogy megmutassa felkészültségét. Sopronból mintegy 80 úszó vett részt a futamokon.

A verseny megnyitóján dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere hangsúlyozta: a magyar állam támogatásával 2021-re készült el az új Lőver uszoda városunkban. Azóta sok komoly, hazai és nemzetközi versenynek adott otthont a magas színvonalú sportlétesítmény. Ismert úszók, olimpikonok is edzettek, versenyeztek már a soproni uszodában, de mégis az a legjobb érzés, amikor a gyerekek töltik meg a létesítményt.

Az egyes versenyszámokban a 7–17 éves korú versenyzőknek lehetőségük volt arra, hogy megússzák a saját hazájuk országos bajnokságain az induláshoz szükséges szintidőket.

– Ausztriából, Németországból, Csehországból, Szlovákiából, Horvátországból és Romániából is érkeztek versenyzők – mondta Koch Róbert, a szervező Széchy Tamás Sportiskola Sopron Egyesület elnöke. – Nem véletlen, hogy ennyire népszerű a külföldiek körében a Lőver uszoda: nyugodtan mondhatom, hogy ilyen magas szintű sportlétesítmény nincs egész Ausztriában, Csehországban is csak néhány. Ennek köszönhető, hogy a versenyeink résztvevőinek többsége külföldről érkezik, a IV. Lőver Kupán a mezőny háromnegyede jött az említett országokból.

A Lőver Kupán az előfutamokat délelőtt, a döntőket délután rendezték, tehát a nagy versenyek lebonyolítási rendszerét követték. Az eredményekre a soproni versenyzők is büszkék lehetnek, hiszen több első, második és harmadik helyet is elértek városunk úszói.

Teljes verzió